MasterChef Suomi: Kampasimpukkaa mango-chilisalaattia ja sitruksista valkoviinikastiketta, Iinan resepti

MasterChef_EPS14_kuva_annoa_Iina_juuli_aschan_sveins_8642

MasterChef Suomi -sarjan 14. jaksossa kokataan paikasta finaalissa.

Ainekset

  • 3 kampasimpukkaa
  • 1 punainen chili
  • 1 syöntikypsä mango
  • 2 sitruunaa
  • 1 lime
  • 3,5 tl hienoa merisuolaa
  • 2 salottisipulia
  • 2,5 dl kalalientä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 20 g normaalisuolaista voita
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 0,5 tl valkopippuria
  • Ripaus mustapippuria
  • Ripaus cayannepippuria
  • 1 rasia ketunleipää
  • Ripaus suolaa myllystä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 timjamiruukku
  • 1 rasia punajuuren versoja
  • Syötäviä kukkia koristeluun

Valmistusohje

Tee kastike. Hienonna yksi salottisipuli ja kuullota se 1 rkl rypsiöljyssä. Lisää valkoviini ja anna keittyä kasaan niin, että nesteen määrä puolittuu. Lisää kalaliemi ja kourallinen timjaminversoja ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää kuohukerma, murskattu valkosipulin kynsi, valkopippuri, ripaus mustapippuria sekä 2 tl suolaa. Keitä toiset 10 min ja mausta puolikkaan sitruunan mehulla. Siivilöi kastike kahdesti ja laita sifoniin kahdella panoksella.

Tee mangosalaatti. Kuori ja kuutioi mango. Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Laita ne kippoon ja mausta 0,5 rkl limenmehulla ja yhdellä kierroksella suolalla myllystä. Jätä maustumaan.

Laita kippoon kourallinen punajuuren versoja ja kourallinen ketunleipää. Mausta 2 tl oliiviöljyllä ja kierroksella suolaa myllystä. 

Kuori ja leikkaa rinkuloiksi toinen salottisipuli. Frittaa kullanruskeaksi 180-asteisessa öljyssä. Aseta talouspaperille kuivumaan. 

Kuumenna 2rkl rypsiöljyä pannulla hyvin kuumaksi. Kuivaa kampasimpukat ja paista pannulla kaunis paistopinta molemmille puolille. Pidä noin 1min 30sek per puoli. Mausta sitruunamehulla ja merisuolalla.

Kokoa annos laittamalla kampasimpukan kuoreen pohjimmaiseksi mango-chilisalaatti ja pursota sifonista kolme puristusta kastiketta. Aseta kampasimpukat päälimmäiseksi ja ripottele päälle fritattua salottisipulia. Koristele ketunleivällä, punajuuren versoilla ja kukilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!