Marjakeitetyt päärynät
Julkaistu
Kun marjaretkeltä löytyy sekä puolukoita että mustikoita, valmistat tämän jälkiruoan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kuudelle
- 1 l puolukoita ja mustikoita sekoitettuna
- 3 dl vettä
- 6-8 dl kidesokeria
- 1 kanelitanko
- 6 kiinteää päärynää, kuorittuina ja halkaistuina
Valmistusohje
1. Keitä marjoja sekä sokeria, kanelia ja vettä 10 minuuttia. Lisää päärynät ja hauduta hiljalleen kunnes päärynät tuntuvat pehmeiltä. Anna niiden jäähtyä hillossa.
2. Tarjoile kevyesti vatkatun, vaniljasokerilla maustetun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät