Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
Julkaistu
(Päivitetty )
Luumuhillo valmistuu syksyn luumuista helposti! Luumuhillolla voit täyttää leivonnaiset, tarjota lettujen tai pannukakun seurana, nauttia juustojen kanssa tai herkutella vaikkapa paahdetun leivän kanssa. Voit myös säilöä hillon joulutorttuja varten! Reseptin teki Hellapoliisi.
Ainekset
- 800 g tuoreita luumuja tai kriikunoita
- 1 kanelitanko
- 3/4 dl vettä
- 2 dl hillosokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Luumuhillo:
Valmistusaika: 20 min
- Poista luumuista tai kriikunoista kivet ja paloittele hedelmät pieniksi kuutioiksi.
- Laita ne kasariin yhdessä kanelitangon ja veden kanssa.
- Kiehauta. Lisää hillosokeri ja vaniljasokeri ja sekoita. Anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia välillä sekoitellen.
- Poista kanelitanko.
- Laita hillo kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä viileässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti