Kevyet blinit
Tässä ohjeessa blinit tarjoillaan kasviskaviaarin (esim Cavi Art) kera. Kasviskaviaari on merilevästä valmistettu kaviaarin tyyppinen tuote, jota kasvisruokailijat ja kala-allergisetkin voivat nauttia. Kasviskaviaaria on saatavana eri väreissä. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Ainekset
- 1.5 dl kermaviiliä, rasvaa 3,5 %
- 7 g hiivaa
- 1 dl tattarijauhoja
- 0.5 dl rasvatonta maitoa
- 0.25 tl suolaa
- 1 kpl kananmunaa
- 2 rkl rypsiöljyä
Lisäksi
- 100 g salottisipulia
- 1 dl creme fraiche 12 %
- 1 prk (170 g) Cavi-Art merilevävalmistetta
- mustapippuria
Valmistusohje
Lämmitä kevytkermaviili kädenlämpöiseksi ja murusta sekaan hiiva. Vatkaa joukkoon tattarijauhot ja anna kohota parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempään viileässä.
Lisää joukkoon kuuma maito, suola, rypsiöljy (1 rkl), keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen. Paista paksuhkot blinit lettu- tai blinipannussa rypsiöljyssä.
Nauti kuumina hienoksi leikatun sipulin, creme fraichen ja Cavi-Artin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät