Kasvispannukakku

Mehevä kasvispannukakku kuitupitoisella pohjalla. Uunipannullisesta tulee 8 annosta. Energiapitoisuus: 211 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Raaka-aineet

  • 6 dl rasvatonta maitoa
  • 2.75 dl Myllärin Sämpyläjauhoseosta
  • 0.5 dl Kuidukas kolmen viljan leseseosta
  • 2 kpl kananmunaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 2.5 rkl rypsiöljyä
  • 200 g porkkanaa
  • 30 g sipulia
  • 300 g kiinankaalia
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 100 g kevyttä juustoraastetta esim. Kadett 12 %

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Mittaa rasvaton maito kulhoon ja vispilöi sekaan sämpyläjauhot, leseet, munat ja suola. Anna turvota hetki.

Kuori ja/tai huuhdo kasvikset. Mittaa rypsiöljy isoon paistinpannuun. Raasta porkkanat ja sipuli ja lisää ne pannuun. Kuullota.

Suikaloi kiinankaali ja raasta tai suikaloi kesäkurpitsa ja lisää ne pannuun. Kuullota välillä käännellen, kunnes kasvikset ovat kovan pehmeitä ja neste haihtunut.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä. Kaada laakealle vadille hetkeksi jäähtymään.

Vuoraa uunipannu leivinpaperiarkilla ja kaada taikina päälle. Kypsennä uunin alimmalla tasolla 10-15 minuuttia.

Ota uunista, kun taikina ei ole vielä kokonaan hyytynyt ja levitä juuresseos pannarin päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kypsennä vielä 15-20 minuuttia uunin keskimmäisellä tasolla.

Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista kahdeksaan osaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!