Katkarapu bentobox – Heinin resepti
MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistetaan herkullinen lounasannos japanilaiseen bento box eväslaatikkoon.
Raaka-aineet
- 2 kpl Kokonaista chiliä
- 2 kpl Valkosipulin kynttä
- 2 dl Vettä
- 0,5 dl Sokeria
- 1 tl Perunajauhoja
- 2 rkl Etikkaa
- 6 kpl Jättikatkarapuja
- 1 kpl Avokado
- 2 kpl Porkkana
- Retiisiä
- 1 kpl Lime
- Riisinuudelia
- 0,5 dl Soijaa
- 0,5 dl Riisiviinietikkaa
- 0,25 dl Ruokosokeria
- 2 kpl Kesäsipulin varsia
- 1kpl Kananmuna
- Mustia seesamisiemeniä
Valmistusohje
Laita kattilaan 2dl vettä, sokeri ja etikka. Pilko mukaan chili ja valkosipuli. Keitä lientä hieman kokoon. Lisää perunajauho kylmään tilkkaan vettä ja sekoita. Kaada perunajauhoseos nauhana liemeen ja keitä miedolla lämmöllä kunnes sakeutuu. Laita jättikatkaravut marinoitumaan kastikkeeseen.
Laita kattilaan soija ja riisiviinietikka. Laita mukaan hienonnettua chiliä ja valkosipulia. Lisää ruokosokeri. Keitä lientä ja lisää edellisen kohdan tapaan perunajauhoja, jos haluat kastikkeesta paksumman.
Leikkaa kuorittu avokado ja porkkana haluamaasi muotoon. Pilko myös retiisi ohuiksi kiekoiksi. Pilko kesäsipulin varsi ohuiksi renkaiksi. Marinoi kasviksia hieman sweetchili kastikkeella.
Laita riisinuudeli laakeaan astiaan ja kaada kiehuva vesi päälle. Anna hautua kannen alla muutama minuutti, kunnes kypsyvät. Mausta nuudelit teriyaki kastikkeella.
Keitä kananmunaa noin 7 minuuttia. Leikkaa puoliksi ja kasta teriyaki kastikkeeseen.
Paista hetken marinoituneet jättikatkaravut kuumassa öljyssä pannulla noin 3-4min, kunnes väri ja kypsyys kohtaavat.
Kokoa annos haluamallasi tavalla bentoboxiin ja koristele kesäsipulin varsilla ja mustilla seesamisiemenillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät