MasterChef: Thaimaalainen lohikatkarapukeitto – Kristiinan resepti
MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa tehtiin keittoja.
Ainekset
- 120 g Lohta
- 25 g Katkarapuja
- Siitakesieniä
- Öljyä
- 3 dl Vettä
- Sipulia
- Valkosipulia
- Chiliä
- 2 kpl Sitruunaruohoa
- 10 g Inkivääriä
- 1 kpl Porkkanaa
- 2 tl Kalakastiketta
- 1 tlk Kookoskermaa
- 1 kpl Lime
- 3 rkl Ruokosokeria
- Suolaa
- Korianteria
- Kukkia koristeluun
Valmistusohje
Valmista tehosekoittimessa currytahna chilistä, valkosipulista, sitruunaruohosta ja inkivääristä. Pilko sipulit ja porkkanat. Kuullota pannulla.
Lisää currytahna ja pyörittele hetki kattilassa. Lisää vesi ja anna hautua niin, että porkkanat ovat täysin pehmeitä. Fileoi lohi.
Paista lohi ja siitakkeet eri pannuilla ja mausta suolalla. Paista katkarapuja hetki kuumalla pannulla, niin että saa hieman makua ja väriä. Älä paista sitkeäksi.
Lisää liemeen kookoskerma. Kaada keittoliemi tehosekoittimeen ja aja tasaisen sileäksi. Mausta keittoliemi limemehulla, kalakastikkeella, suolalla ja ruokosokerilla.
Laita syvälle lautaselle lohi, katkaravut sekä siitakesienet ja laita päälle korianterisilppua. Koristele kukin ja kaada liemi lautaselle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti