MasterChef: Hummeria ja kukkakaalia – Matin resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps1_annos_MATTI_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi: Professionals -kauden starttijaksossa tehtävänä oli valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos.

Ainekset

  • 1 hummeri
  • 2 kpl kukkakaalia
  • 50 g enokisieniä
  • 250 g voita
  • 2,5 dl kermaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 0,5 fenkoli
  • 2 kpl shalottisipulia
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 tl korianterinsiemeniä
  • 5 oksaa timjamia
  • 3 oksaa rakuunaa
  • 2 oksaa herneenversoa
  • 2 rkl soijaa
  • 2 dl kalalientä
  • 1 rkl tomaattipyreetä

Valmistusohje

Hauduta pilkottu kukkakaali voissa ja maidossa kypsäksi. Aja tehosekoittimessa, mausta suolalla, vaniljalla ja sitruunamehulla. Siivilöi. 

Vatkaa kuutioitu huoneenlämpöinen voi tilkkaan kiehuvaa vettä, mausta taimenenmädillä, kukkakaalin nupuilla ja sitruunamehulla. 

Kuori keitetty hummeri, halkaise pyrstö ja hauduta lämpimäksi beaurre montessa. Lusikoi kastikke myös hummerin päälle.

Raasta kukkakaali hienoksi, mausta suolalla, oliiviöljyllä ja sitruunamehulla.

Kuullota hummerinkuoret, fenkoli, shalotti ja yrttejä voissa. Lisää tomaattia, valkoviiniä ja kalalientä. Kiehauta ja lisää kerma. Kiehauta vielä ja siivilöi. Laita sitruunamehulla ja suolalla maustettu keitto sifonipulloon ja paineista. Säilytä lämpimässä.

Lisää hummerinpyrstö lautaselle ja lisää marinoidut kukkakaalit. Lisää keitto viimeisenä ympärille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.