Kasvispiirakka
Loihdi mehevän kevyt piirakka tuoreista kasviksista.Kauniin värityksensä piirakka saa purjosipulista, parsakaalista ja paprikasta.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka
Pohja
- 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
- tai
Itse tehty pohjataikina
- 3 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja (tumma vehnäjauho)
- ½ tl leivinjauhetta
- 100 g voita, margariinia tai öljyä
- 2 dl hienoa porkkanaraastetta
- 1 dl kevytkermaa tai soijakermaa
Leivitykseen
- Myllyn Paras Korppujauhoja
Kasvistäyte
- 1 rkl voita, margariinia tai öljyä
- 100 g purjosipulia
- 300 g parsakaalin kukintoja
- 1 paprika (punainen tai keltainen)
- ½ dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja (tumma vehnäjauho)
- 2 dl maitoa tai soijamaitoa
- ½ tl kirveliä
- ½ tl rakuunaa
- 1 tl basilikaa
- 1 kasvisliemikuutio tai 1 rkl kasvisfondia
- 75 g sinihomejuustoa
- 100 g sulatejuustoa
- 1 dl juustoraastetta (Emmental tai parmesan)
Valmistusohje
Helpoimmalla pääset käyttämällä valmista pyöreää pakastetaikinaa, mutta pohjataikina on helppo tehdä myös itse. Kokeile piirakkaan myös muita kauden kasviksia, esimerkiksi fenkolia, punajuurta, porkkanaa, herneenpalkoja jne.
Ota pakastetaikinapohja sulamaan tai tee itse pohjataikina: sekoita leivinjauhe kulhossa hiivaleipäjauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan porkkanaraaste ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele itse tehty taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Valmis sulanut pyöreä piirakkataikina vain taputellaan vuokaan, se ei tarvitse voitelua.
Valmista täyte hauduttamalla teflon-kasarissa tai -pannulla rasvassa suikaloitua purjosipulia ja irtileikattuja parsakaalin kukintoja. Lisää kuutioitu paprika ja hiivaleipäjauhot ripotellen kasvisten päälle. Sekoita, lisää maito ja mausteet. Anna täytteen saostua ja lisää homejuusto ja sulatejuusto. Sekoita, kunnes juustot sulavat täytteeseen. Levitä täyte piirakkapohjalle.
Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30-40 min. Lisää juustoraaste piirakan päälle paiston puolivälissä.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät