Kasvislasagne
Lasagne on ruokaisaa syötävää myös kasvisversiona. Kokeile herkullista reseptiä!
Ainekset
- 1 iso lasagnevuoallinen
- n. 4:lle kahteen ruokailuun
- n. 300 g Myllyn Paras Täysjyvälasagnelevyjä
Kasviskastike
- 2 rkl rypsiöljyä
- 4 porkkanaa
- 3 kesäsipulia varsineen tai 15 cm purjosipulia
- 4–6 valkosipulinkynttä
- 1 chilipaprika (punainen n.10 cm)
- 3 dl härkäpapurouhetta tai 250 g maustamatonta nyhtökauraa
- 6 kypsää tomaattia
- n. 3 dl vettä
- n. ½ dl chilikastiketta
- 1 tl suolaa
- 1 dl tuoretta basilikasilppua
Mustapippuri-juustokastike
- 50 g voita tai margariinia
- 1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
- 1 l kauramaitoa (tai tavallista maitoa)
- 200 g mustapippurituorejuustoa
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl suolaa
Päälle
- 1½ dl cheddar-juustoraastetta
Valmistusohje
Valmista molemmat kastikkeet erikseen. Suikaloi tai viipaloi kasvikset ja paista ne öljyssä pannulla tai kasarissa. Lisää joukkoon härkäpapurouhetta tai nyhtökauraa ja paista ne nopeasti kasvisten kanssa. Pilko tomaatit hakkelukseksi ja lisää se pannulle, lisää myös vesi ja maustavat ainekset. Anna kastikkeen hautua noin 15 min tai sen aikaa kun valmistat juustokastikkeen.
Valmista mustapippuri-juustokastike: Sulata rasva, lisää jauhot ja vispaa kauramaito vähitellen sekaan; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausta inkiväärillä ja suolalla.
Levitä voideltuun lasagnevuokaan tai muuhun isoon laakeaan vuokaan kerros kasviskastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Levyjä ei tarvitse esikeittää. Tee vuokaan 3–4 samanlaista kerrosta. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle hieman juustoraastetta. Kypsennä lasagnea 175-asteessa n. 50 min kauniin väriseksi. Anna ruuan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät