Hedelmä-jauhelihatäytteiset cannellonit
Cannellonit ovat esikeitettyjä, suoria putkia, jotka valmistetaan durumvehnäjauhosta ja vedestä. Cannellonit valmistetaan ruoaksi täyttämällä pastaputket. Perinteisesti cannellonien sisään laitetaan jauheliha-, kana-, kala- tai kasvistäyte ja paistetaan esim. tomaatti-juustokastikkeella peitettynä uunissa.
6–8:lle
- 1 pkt Myllyn Paras Cannelloneja (250 g)
Täyte
- 1-2 rkl rypsiöljyä
- 400 g paistijauhelihaa
- 2 punasipulia
- 2 rkl häränlihafondia
- 1 tl mustapippuria
- 3 rkl chilisalsaa tai -kastiketta
- 3 rkl sinappia
- 2 dl ananasta pieninä kuutioina
- 2 dl mangoa pieninä kuutioina (1 mango)
- (1 herkkukurkku kuutioina)
- n. 2 dl kookoskermaa tai kermavalmistetta
Päälle
- 4 dl ranskankermaa
- 1-2 tl mustapippuria
- 50-100 g parmesaanijuustoa
- 6 tomaattia
Valmistusohje
Paista pannulla öljyssä jauheliha sekä hienonnetut sipulit. Lisää muut aineet ohjeen järjestyksessä.
Työnnä täytettä putkien sisään tavallisella veitsellä työntäen. Lado täytetyt putket 1-2 kerrokseksi isolle, laakealle ja voidellulle uunivuoalle.
Levitä päälle ranskankermaa kauttaaltaan, rouhi päälle mustapippuria ja ripottele parmesaaniraastetta. Hakkaa tomaatit hienoksi ja levitä viimeisenä paistoksen päälle.
Kypsennä 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–30 minuuttia, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin ruskea.
VINKKI: Mikäli haluat, voit jauhaa täytteen ihan hienoksi (monitoimikoneella tai sauvasekoittimen leikkuriterällä) ja pursottaa sen pursotinpussin avulla cannellonien sisään; pursotuksessa on hyvä olla toinen henkilö apuna.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi