Kala-perunapyöryköitä thaimaalaiseen tapaan
Tässä täydellinen ruoka sille, joka haluaa käyttää tarkoin edellisen päivän kalan- ja perunantähteet. Kalan pitäisi olla melko kiinteää, joten esim. lohi ja turska sopivat hyvin.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g keitettyjä perunoita
- 300 g keitettyä kalaa
- 3 munaa
- 1 maustemitta juustokuminaa
- 1 maustemitta inkiväärijauhetta
- 1 ½ rkl makeaa chilikastiketta
- ½ rkl kalakastiketta
- hieman tuoretta korianteria
- seesam- ja maissiöljyä paistamiseen
- hiukan suolaa tarvittaessa
Tarjoiluun
- keitettyä jasmiiniriisiä
- makeaa chilikastiketta
Valmistusohje
1. Hienonna kala ja raasta perunat. Silppua tuore korianteri. Sekoita keskenään kala ja peruna ja sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan. Mausta seos juustokuminalla, inkiväärillä, chili- ja kalakastikkeella sekä korianterilla. koepaista nokare kuumalla pannulla ja maista, tarvitseeko mureke suolaa.
2. Kuumenna pannulla öljyseos, jossa on 1/3 seesamöljyä ja 2/3 maissiöljyä. Muotoile pieniä, litteitä pyöryköitä ja paista niitä minuutti kummaltakin puolelta, tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Tarjoile keitetyn jasmiiniriisin kanssa.´
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti