Kikhernepaella

Liemessä sahramin kera keitetystä riisistä tulee hyvä paellapohja. Tähän värikkääseen ruokalajiin kuuluu myös vihanneksia ja kikherneitä. Tarjoile maustetulla ranskankermalla. Jos olet pollovegetaristi, ruokalajia voi täydentää esimerkiksi grillatulla kananpojalla.

Neljälle

  • 2 dl pikariisiä
  • ¼ g sahramia
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 5 dl vettä
  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 purkki kikherneitä (400 g)
  • 1 punainen paprika
  • 200 g pakasteherneitä
  • 8 kirsikkatomaattia
  • suolaa
  • pippuria

Tarjoiluun

  • maustettua crème fraichea (ranskankermaa)

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja siivuta valkosipuli. Paista sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää riisi, freesaa hetki ja kaada päälle vesi. Murenna mukaan liemikuutio ja lisää sahrami. Keittoaika riisipakkauksen ohjeen mukaan.

2. Hienonna paprika. Huuhtele kikherneet ja lisää ne keitettyyn riisiin, lisää myös paprika ja herneet. Anna olla liedellä niin että kaikki ainekset lämpenevät läpikotaisin. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa kirsikkatomaatit lohkoiksi ja asettele paellan päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.