Kalaa paprikan ja pinaatinlehtien kera
Pinaatinlehdet ja paprika ovat oiva kumppani kalalle. Kun mausteeksi lisätään vielä vihreää chiliä, ruokaan saadaan kirpeää tulisuutta. Kalaksi sopii tavallinen pakastekala. Kun sulatat sen osittain, käy paloitteleminen helposti. Tarjoaa kalapadan lisänä keitettyjä bataatteja tai riisiä. Kiireinen kokkaaja keittää lisukkeeksi nuudeleita tai couscousta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 600 g kalafileetä
- 1 sipuli
- 1 vihreä chilipalko
- 1 vihreä paprika
- 250 g pinaatinlehtiä
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1-2 tl paprikajauhetta
- 1 tl suolaa (tai maun mukaan)
- 3 dl vettä
Valmistusohje
1. Leikkaa kala 3 cm:n kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise paprika ja chili, poista siemenet ja leikkaa suikaleiksi. Hienonna pinaatti.
2. Kuumenna öljy padassa keskilämmöllä. Kuullota sipulia, paprikaa, chiliä ja pinaattia öljyssä 3-4 minuuttia. Lisää pataan kalapalat ja mausta paprikajauheella ja suolalla. Kaada joukkoon vesi.
3. Sulje kansi ja kypsennä kalaa miedolla lämmöllä 5 minuuttia, kunnes kala on valkoista ja kiinteää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti