Joulun mumma ja glögi

Jouluna useimmat juovat glögiä. Kannatta kokeilla myös ruotsalaista erikoisuutta, mummaa.

Ainekset

  • Neljälle

Mumma

  • 1 pullo portteria (porter-olutta)
  • 2 pulloa tummaa jouluolutta
  • 1 pullo keskiolutta
  • 1 dl madeiraa

Jouluglögi

  • 1 pullo yksinkertaista punaviiniä
  • 1 dl rusinoita
  • 50 g manteleita, kaltattuja ja kuorittuja
  • 10 kardemummansiementä
  • 5 kokonaista neilikkaa
  • 2 kanelitankoa
  • 1 pala pomeranssinkuorta
  • 2-3 rkl raakasokeria tai fariinia

Valmistusohje

1. Mumma: Jäähdytä juomat hyvin ja sekoita ne juuri ennen tarjoilua.

2. Jouluglögi: Sekoita kaikki kattilassa, kuumenna, mutta älä kiehuvaksi, tarjoile.

3. Alkoholiton glögi: Käytä samoja mausteita kuin tavallisessa glögissä, mutta vaihda viini mustaherukkamehuun.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!