Joulun mumma ja glögi
Jouluna useimmat juovat glögiä. Kannatta kokeilla myös ruotsalaista erikoisuutta, mummaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Mumma
- 1 pullo portteria (porter-olutta)
- 2 pulloa tummaa jouluolutta
- 1 pullo keskiolutta
- 1 dl madeiraa
Jouluglögi
- 1 pullo yksinkertaista punaviiniä
- 1 dl rusinoita
- 50 g manteleita, kaltattuja ja kuorittuja
- 10 kardemummansiementä
- 5 kokonaista neilikkaa
- 2 kanelitankoa
- 1 pala pomeranssinkuorta
- 2-3 rkl raakasokeria tai fariinia
Valmistusohje
1. Mumma: Jäähdytä juomat hyvin ja sekoita ne juuri ennen tarjoilua.
2. Jouluglögi: Sekoita kaikki kattilassa, kuumenna, mutta älä kiehuvaksi, tarjoile.
3. Alkoholiton glögi: Käytä samoja mausteita kuin tavallisessa glögissä, mutta vaihda viini mustaherukkamehuun.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto