Mainos
Kumottava omenapiiras
Julkaistu
Onnistu omenapiiraan teossa vaivattomasti tänä syksynä!
- Ruokavalio: Laktoositon
Raaka-aineet
- 1 pkt valmismurotaikinaa
- 3-4 isoa omenaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 10 g voita
- vaahterasiirappia
Valmistusohje
Kuori omenat ja lohko ne. Voitele piirasvuoka ja levitä omenalohkot tasaisesti vuoalle. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Tiputtele voinokareita omenoiden päälle ja peitä ohueksi kaulitulla murotaikinalla. Pistele muutamia ilmareikiä taikinan pintaan.
Paista 180-200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes murotaikina on kypsää. Aseta iso lautanen piiraan päälle ja kumoa se pois vuoastaan. Tarjoa lisäksi vaahterasiirappia ja vaniljajätelöä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti