Helsinki-päivän raparperipiirakka – helppo, nopea ja maidoton
Julkaistu
Yksi Helsinki-päivän klassikoista on pormestarin aamukahvit, jossa helsinkiläisille on tarjottu juhlapäivän kunniaksi raparperipiirakkaa. Helsingin kaupunki paljastaa nyt legendaarisen reseptin, jota kaupungintalo on käyttänyt jo vuosikymmeniä. Reseptikuva: Hanne Valtari.
- Ruokavalio: Laktoositon
Ainekset (uunipellillinen)
- 4 kpl kananmunia
- 3 ½ dl sokeria
- 1 dl rypsiöljyä
- 4 ½ dl vehnäjauhoa
- 2 ½ tl leivinjauhetta
- 3 tl vaniljasokeria
- 1 dl omenatäysmehua
- n. 400 g raparperia
Valmistusohje
Helsinki-päivän raparperipiirakka valmistuu näin:
- Pilko raparperit pieniksi paloiksi. Mikäli käytät pakastettua raparperia, niin sulata pilkotut raparperit.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rypsiöljy huolellisesti sekoittaen.
- Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhon joukkoon.
- Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja omenatäysmehua. Sekoita taikina varovaisesti tasaisen kuohkeaksi.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pilkotut raparperit taikinan päälle.
- Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti