Hellapoliisin gluteeniton raparperipiirakka
Tällä Hellapoliisin piirasohjeella leivot herkullisen piiraan gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle ystävälle. Piirakka sopii toki myös muille herkkusuille. Raparperin voit korvata myös kesän marjoilla.
Ainekset
- 8 annosta
- 2 munaa
- 1 ½ dl sokeria
- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
- ¾ dl maitoa
- 75 g sulatettua voita
- 2 raparperinvartta
Lisäksi
- vaniljakastiketta, kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja sulatettu voi.
Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on 24-26 cm.
Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi ja ripottele pinnalle.
Paista 225 -asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kiinteä.
Tarjoa seuraksi vaniljakastiketta, kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti