Gluteeniton raparperipiirakka
Gluteeniton raparperipiirakka on helppo valmistaa etukäteen ja laittaa pakkaseen odottamaan juhlapäivää. Raparperin voi korvata myös marjoilla esim. vadelmilla. Tällä Hellapoliisin reseptillä valmistat mehevän mamman raparperipiirakan.
Piirakan pohja
- 150 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 3 dl Semper Hienoa FinMix -jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
Pinnalle
- 2-3 raparperinvartta
- 200 g kermaviiliä
- 1 kananmuna
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl sokeria
Koristeluun
- tomusokeria
Valmistusohje
- Laita uuni lämpenemään 200 °C:een.
- Vaahdota voi tai margariini ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten joukkoon.
- Lisää keskenään sekoitettu Hieno jauhoseos Fin Mix -jauhoseos ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina voideltuun tai leivinpaperilla suojattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
- Esipaista 200 °C uunissa n. 15 minuuttia.
- Leikkaa pestyt raparperit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kermaviili, kananmuna, vaniljasokeri ja sokeri keskenään.
- Kaada seos esipaistetun piiraspohjan päälle ja ripottele pinnalle raparperiviipaleet ja hieman sokeria.
- Jatka kypsentämistä 200 °C:ssa, kunnes piiras on saanut hieman väriä ja täyte on hyytynyt.
Vinkki! Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoamista, niin se on helpompi leikata paloiksi.
Kuva ja resepti: Hellapoliisi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti