Helppo glögiresepti Harri Syrjäsen tapaan
Julkaistu
Tee itse glögiä Harri Syrjäsen ohjeella.
Ainekset
- 1 l valmista glögiä tai punaviiniä
- terästystä tarpeiden mukaan
- 1 appelsiini
- 2– 3 kanelitankoa
- 5 siivua tuoretta inkivääriä
- manteleita
- kuivattuja karpaloita tai rusinoita
Valmistusohje
Näin valmistuu glögi Harri Syrjäsen tapaan:
- Kuori appelsiininkuori ohuelti kuorimaveitsellä. Voit myös ottaa suikaleita suikaleraudalla ja tehdä joka lasiin yhden nätin solmun.
- Viipaloi inkivääristä ohuita suikaleita. Riko kanelitangot kevyesti.
- Laita glögi kattilaan ja lisää joukkoon kaikki edellämainitut raaka-aineet. Purista appelsiinista mehut sekaan.
- Lämmitä kuumaksi hiljalleen, mutta älä keitä, alkoholi haihtuu. Lisää lopuksi terästystä halutessasi.
- Laita laseihin mantelit, appelsiinisolmut ja karpalot. Kaada kuuma glögi laseihin ja nauti vapautuneesta tunnelmasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi