Helppo glögiresepti Harri Syrjäsen tapaan

a8ef3d5d-4c7a-47a9-bd8a-03aed8327cf8

Tee itse glögiä Harri Syrjäsen ohjeella.

Ainekset

  • 1 l valmista glögiä tai punaviiniä
  • terästystä tarpeiden mukaan
  • 1 appelsiini
  • 2– 3 kanelitankoa
  • 5 siivua tuoretta inkivääriä
  • manteleita
  • kuivattuja karpaloita tai rusinoita

Valmistusohje

Näin valmistuu glögi Harri Syrjäsen tapaan:

  1. Kuori appelsiininkuori ohuelti kuorimaveitsellä. Voit myös ottaa suikaleita suikaleraudalla ja tehdä joka lasiin yhden nätin solmun.
  2. Viipaloi inkivääristä ohuita suikaleita. Riko kanelitangot kevyesti.
  3. Laita glögi kattilaan ja lisää joukkoon kaikki edellämainitut raaka-aineet. Purista appelsiinista mehut sekaan.
  4. Lämmitä kuumaksi hiljalleen, mutta älä keitä, alkoholi haihtuu. Lisää lopuksi terästystä halutessasi.
  5. Laita laseihin mantelit, appelsiinisolmut ja karpalot. Kaada kuuma glögi laseihin ja nauti vapautuneesta tunnelmasta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.