Kuumat hedelmät
Tästä ei jälkiruoka herkullisemmaksi muutu. Ihanan kuumat hedelmät nautiskellaan voitaikinakupeista.
Ainekset
- 100 g ananaspaloja
- 1 omena
- 1 banaani
- 10 tummaa rypälettä
- vaniljasokeria
- pikku pala tulista chiliä
- 10 g voita
- mintunlehtiä
Voitaikinakupit/ Vol au vent
- 2 voi- tai lehtitaikinalevyä
- 1 kananmuna
- 2 rkl sokeria
Valmistusohje
Leikkaa hedelmät paloiksi ja mausta ne kevyesti vaniljasokerilla ja silputulla chilillä. Nosta ne höyrykääreeseen ja veistä päälle voinokare. Kypsennä mikrossa neljä minuuttia tai uunissa 200 asteessa kuusi minuuttia. Irrota mintunlehdet oksistaan ja nosta ne hedelmien joukkoon. Lusikoi kuumia hedelmiä voitaikinakuppeihin.
Leikkaa sulaneesta taikinalevystä pyöreä kiekko ja sen reunoilta rengas. Kauli kiekko ohuemmaksi ja samalla renkaan kokoiseksi. Voitele pohja ja nosta rengas kiekon reunoille. Ripottele päälle hiukan sokeria ja paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti