Hellapoliisin jauheliha-makaronipata
30.10.2014. Kokeile Hellapoliisin helppoa ja hyvää arkiruokaa.
6 annosta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 500 g nauta-sikajauhelihaa
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä maun mukaan
- 2 tl paprikajauhetta
- ½ tl chilijauhetta
- 2 sipulia silputtuna
- 1 punainen paprika pieninä kuutioina
- 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 nippu kevätsipulia
- 500 g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
- ½ l vettä
- 4 dl pippuripastaa
- 100 g pakastemaissia
- ½-1 ruukku persiljaa silputtuna
Valmistusohje
Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Kuumenna öljy kattilassa ja paista jauheliha kauttaaltaan.
Mausta suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella ja chilijauheella.
Hienonna joukkoon sipulit, paprika, valkosipulinkynnet ja kevätsipuli. Kääntele hetki.
Lisää paseerattu tomaatti, vesi ja pippuripasta. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
Lisää loppuvaiheessa pakastemaissi. Kuumenna.
Tarkista maku.
Silppua valmiin ruoan joukkoon tuoretta persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi