Hellapoliisin homejuustopiparit
Homejuusto ja piparkakut on makupari, joka jaksaa ihastuttaa homejuuston ystäviä vuodesta toiseen. Mitä jos yhdistäisit nämä kaksi helposti yhdeksi. Leivo hauskat homejuustopiparkakut Hellapoliisin ohjeella!
Taikina
- 2 dl sokeria
- 2 dl siirappia
- 3 rkl piparkakkumaustetta
- 250 g voita tai margariinia
- 2 munaa
- 9 dl vehnäjauhoja
- 2 tl ruokasoodaa
Lisäksi
- 75 g homejuustomurua
Valmistusohje
Mittaa sokeri, siirappi ja piparkakkumauste kattilaan.
Lisää voi tai margariini ja hämmennä, kunnes seos on sulanut.
Jäähdytä noin puoli tuntia.
Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten.
Vatkaa joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja ruokasooda.
Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Kaulitse taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen levyksi. Ripottele kaulitsemisen loppuvaiheessa pinnalle homejuustomurua ja paina ne kaulimella kiinni taikinaan.
Ota muotilla kuvioita ja paista piparkakut 175-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät