Piparminttupiparkakut – tuunaa piparit Katin tapaan 1:21

Piparminttupiparkakut

Piparminttukaramelleilla maustetut piparkakut maistuvat joulun aikaan. Jauha kovat karamellit hienoksi tehosekoittimessa ja kätke karamellitomu taikinaan. Nämä kutkuttavat kivasti makuhermoja!

Ainekset

  • 2 dl tummaa siirappia
  • 2 dl sokeria
  • 250 g voita
  • 2 rkl kanelia
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl neilikkaa
  • 2 tl inkivääriä
  • 150 g piparminttu-suklaakaramelleja hienoksi jauhettuna
  • 2 kananmunaa
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa

Valmistusohje

Piparminttupiparkakut valmistuvat näin:

  1. Mittaa kattilaan siirappi, sokeri ja voi. Anna sulaa usein sekoitellen. Lisää leivontamausteet ja hienoksi jauhetut piparminttu-suklaakaramellit ja sekoita. Anna seoksen jäähtyä noin 15 minuuttia. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
  2. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon ruokasooda ja lisää jauhoseos muiden ainesten joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa mielellään yön yli.
  3. Vaivaa taikina työtasolla ja ripottele pöydälle vehnäjauhoja. Kaulitse taikina suorakaiteen malliseksi levyksi, ota piparkakkumuoteilla kuvioita ja paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 175-200 asteessa noin 7 minuuttia.
  4. Tarjoa jäähtyneenä.


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!