Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti
Julkaistu
Miljonäärin murotaikinaneliöt valmistuvat helposti. Murotaikinapalat saavat vastustamattoman täytteen kondensoidusta maidosta ja kuorrutteen maitosuklaasta. Kokeile Hellapoliisi Kati Jaakosen reseptiä.
Ainekset
- 125 g voita tai margariinia
- 3 dl vehnäjauhoja
- ¾ dl sokeria
Täyte
- 50 g voita tai margariinia
- ½ dl tomusokeria
- 1 tlk (400 g) makeutettua kondensoitua maitoa
Kuorrute
- 200 g maitosuklaata
- koristerakeita
Valmistusohje
Miljonäärin murotaikinaneliöt valmistuvat näin:
- Nypi voi tai margariini ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita.
- Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai uunipellille siten, että levy on noin 15x20 cm kokoinen. Paista 200-asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia.
- Valmista sillä välin täyte.
- Mittaa kattilaan voi, tomusokeri ja makeutettu kondensoitu maito. Keitä hiljalleen miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Varo polttamasta täytettä. Jäähdytä jääkaapissa.
- Levitä seos jäähtyneen pohjan päälle ja nosta hetkeksi jääkaappiin.
- Paloittele maitosuklaa syvälle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut.
- Levitä sulanut suklaa jähmettyneen täytteen päälle. Laita hetkeksi jääkaappiin ja leikkaa sitten kauniiksi annospaloiksi.
- Koristele halutessasi suklaalastuilla tai kultaisilla koristerakeilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät