Farfallea, scampia ja kookoscurrya
Kookos ja curry sopivat juuresten kanssa hyvin yhteen - hyvä esimerkki pohjoismaisen ja intialaisen keittiön sekoituksesta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 400 g farfalle-pastaa
- 200 g scampia
- 1 nippu vihreää parsaa
- 20 g porkkanaa
- 15 g palsternakkaa
- 15 g juuriselleriä
- 1 tölkki kookosmaitoa
- 2 dl kalafondia
- 1 rkl curryjauhetta
- voita
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli, puhdista ja hienonna porkkana, palsternakka ja juuriselleri ja puhdista parsa. Tarvittaessa leikkaa parsan alin osa pois.
2. Keitä parsaa runsaassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää parsa, kun keittoaikaa on jäljellä kolme minuuttia. Kaada pasta ja parsat lävikköön.
3. Kuullota curry ja kuutioidut vihannekset voissa, lisää kalafondi ja keitä kokoon, kunnes nesteestä on puolet jäljellä. Lisää joukkoon kookosmaito ja kiehauta, mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä scampit kastikkeessa. Sekoita kastike vastakeitetyn pastan ja parsan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti