Dianapäärynät

Tämä jälkiruoka valmistuu helposti, sen voi valmistella etukäteen ja se maistuu namilta päivällisen päätteeksi. Tarjoile päärynät haaleina kermavaahdon kera, mielellään rommilla maustettuna.

Neljälle

  • 8 pientä keitettyä päärynää (tai säilykepäärynää)
  • 150 g voita
  • 1 dl kermamaitoa (puolet kermaa, puolet maitoa)
  • 100 g kidesokeria
  • 100 g mantelilastuja
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kermavaahtoa
  • halutessasi tilkka rommia

Valmistusohje

1. Halkaise päärynät ja aseta ne kupera puoli ylöspäin uuninkestävään vuokaan.

2. Sulata voi kermamaidon ja sokerin kera. Yhdistä jauhot ja manteli ja lisää seokseen, keitä toffeemassaksi. Näin pitkälle voit valmistella jälkiruoan etukäteen.

3. Kaada massa päärynöiden päälle ja paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes mantelipeitto on kauniin värinen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!