Blinit lisukkeilla
Blinit ovat tattarijauhoista valmistettuja ohukaisia. Hyvä pohja erilaisille pohjoismaisille täytteille kuten sillille, anjovikselle ja erilaisille mädeille.
30 kpl
- 5 dl kädenlämpöistä maitoa
- vajaa ½ pkt hiivaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl tattarijauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 kananmunaa, eroteltuina keltuaisiin ja valkuaisiin
- 2 rkl sulatettua margariinia
Lisukkeeksi
- kermaviiliä
- hienonnettua sipulia
- punaista mätiä
- anjovisfileitä
- silputtua, kovaksi keitettyä kananmunaa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva maitoon. Vatkaa mukaan jauhot, suola ja keltuaiset. Turvota taikinaa n. 1 tunti.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi, kääntele mukaan valkuaiset sekä rasva taikinaan.
3. Paista pieniä, paksuja ohukaisia keskilämmöllä.
4. Laita blineille kermaviiliä ja hienonnettua sipulia sekä mätiä, tai kermaviiliä, anjovista ja hienonnettua kananmunaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät