Blinit lisukkeilla

Blinit ovat tattarijauhoista valmistettuja ohukaisia. Hyvä pohja erilaisille pohjoismaisille täytteille kuten sillille, anjovikselle ja erilaisille mädeille.

30 kpl

  • 5 dl kädenlämpöistä maitoa
  • vajaa ½ pkt hiivaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa, eroteltuina keltuaisiin ja valkuaisiin
  • 2 rkl sulatettua margariinia

Lisukkeeksi

  • kermaviiliä
  • hienonnettua sipulia
  • punaista mätiä
  • anjovisfileitä
  • silputtua, kovaksi keitettyä kananmunaa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva maitoon. Vatkaa mukaan jauhot, suola ja keltuaiset. Turvota taikinaa n. 1 tunti.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi, kääntele mukaan valkuaiset sekä rasva taikinaan.

3. Paista pieniä, paksuja ohukaisia keskilämmöllä.

4. Laita blineille kermaviiliä ja hienonnettua sipulia sekä mätiä, tai kermaviiliä, anjovista ja hienonnettua kananmunaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.