Vapun valtakunta: Isot blinit

– Blinit ovat ihanaa sydäntalven herkkua. Blinitaikina ottaa hieman aikaa, mutta on sen väärti! Blinejä ei välttämättä kannata ihan parille syöjälle ruveta tekemään, varsinkin jos tekee niitä alkupalaksi, kuten tässä reseptissä. Mutta, tähän löytyy ratkaisu, Vappu Pimiä vinkkaa. Kuuntele Vapun valtakuntaa Radio Novalla perjantaisin klo 10-14.

Blinit

  • 5 dl täysmaitoa
  • 20 g hiivaa
  • ripaus sokeria
  • 3 dl Myllyn Paras tattarijauhoja
  • 1 dl Myllyn Paras vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 3 kananmunaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
  • ½ dl sulaa voita
  • Paistamiseen: reilusti voita

Täyte per blini

  • 2-4 siivua kylmäsavu- tai graavilohta
  • ½ punasipuli ohuiksi siivuiksi leikattuna
  • ½ prk smetanaa
  • 1-2 tl kaprismarjoja
  • Tillisilppua ja sitruunanviipaleita koristeluun

Valmistusohje

Sekoita hiiva ja ripaus sokeria kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon jauhot ja jätä viileään kuplimaan yön yli. Kun haluat paistaa blinit sulata voi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan. Vatkaa yön yli kuplineen taikinan joukkoon keltuaiset, kermaviili, suola ja sulanut voi. Kääntele lopuksi joukkoon varovasti valkuaisvaahto.

Paista blinejä blini- tai paistinpannulla voissa.

Asettele vielä lämmin blini tarjoiluastialle ja asettele täytteet haluamallasi tavalla blinille. Tarjoile!

Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.