Bliniburgerit
Tällä reseptillä voit tehdä myös klassisia blinejä. Hyvä taikina syntyy, kun valmistetaan ensin taikinajuuri ja annetaan sen rauhassa käydä viileässä.
noin 12 kpl minibliniburgeria
- 4 dl bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
- 20 g hiivaa
- 2 dl tattarijauhoja (Myllyn Paras)
- 1 tl sokeria
- 1 dl kuumaa maitoa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl voisulaa
- 1 keltuainen
- 1 valkuainen
- voita paistamiseen
Burgerin väliin
- smetanaa, mätiä, savulohta, sipulisilppua ja tilliä
Valmistusohje
Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Sekoita taikinaan tattarijauhot ja sokeri. Anna kohota pari tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin jääkaapissa (yö-1 vrk).
Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja viimeisenä vaahdoksi vatkattu valkuainen. Paista taikinasta ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.
Laita ohukaisten väliin mätiä, smetanaa ja sipulia. Myös graavi- tai kylmäsavustettu lohi sopivat hyvin. Kala-allergisille tai kasvissyöjille voit tarjota blinien välissä sienisalaattia tai silputtua suolakurkkua. Voit laittaa täytteet yhteen tai kahteen väliin. Koristele tillillä.
VINKKI: Voit valmistaa blinit myös perinteisellä blinipannulla tai tehdä niistä isompia bliniburgereita, näitä ohjeesta tulee 5-6 kpl.
Resepti: Arja Savela
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät