Saastainen kebab-yritys ruotsalaisviranomaisten syynissä: Kebabia säilytettiin homeen ja mustuneen rasvan keskellä
Kebabia toimittavan yrityksen huono hygienia sai ruotsalaisviranomaiset järkyttymään, kirjoittaa Expressen.
Tarkastus Malmössa sijaitsevaan yritykseen sai Ruotsin ruokaviraston ryhtymään ripeisiin toimiin.
Kebabia ja muuta lihaa myyvän yrityksen tiloista paljastuneet hygieniapuutteet ovat saaneet ruotsalaisviranomaiset pelkäämään, että törkyisissä oloissa tuotettu kebab saattaa jopa sairastuttaa syöjänsä.
Hygieniatarkastuksessa havaittiin esimerkiksi, että kebablastuja säilytettiin likaisilla alustoilla ja tarjottimilla. Tarjottimista löytyneiden mustien jäänteiden uskotaan olevan vanhaa paistorasvaa ja hometta.
– Emme näe kovin usein yrityksiä, joilla on yhtä suuria puutteita, ruokayrityksistä vastaava johtaja Karin Cerenius sanoo.
Ruokavirasto määräsi yrityksen siivoamaan toimitilansa päivittäin, kouluttamaan henkilökuntansa ja tekemään testejä listeria-bakteerin varalta.
Määräyksen kylkeen yritys saa 45 000 kruunun sakon jokaista viikkoa kohden, kunnes määräykset on toteutettu.
Katso myös video: Kuinka kauan jauheliha säilyy pakastimessa?
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät