Näin uunijuurekset kannattaa aina valmistaa – Kari Aihinen: "Makeampia ja paremman makuisia"

kape-uunijuurekset
Kari Aihinen kertoo hyvän ohjenuoran uunijuuresten valmistamiseen. Shutterstock/MTV

Näin uunijuureksista tulee taatusti maukkaita, lupaa kokki Kari Aihinen. 

MTV:n ruokaohjelmistakin tuttu kokki Kari Aihinen vinkkasi aiemmin, miten pääsiäisen ruokia voi kokata pienemmälläkin budjetilla. Kokki suositteli erityisesti miettimään sitä, kuinka paljon lihaa tarvitaan suhteessa kasviksiin. 

– Kun kukkaron kautta mietitään, niin kannattaa pohtia paljonko pitää olla sitä kuuluisaa karitsaa versus lisukkeet, kuten vihannekset, juurekset ja kastikkeet, Aihinen muistutti. 

Parhaita uunijuureksia helposti

Aihinen itse suosii pääsiäispöydässä helppoja, edullisia ja herkullisia uunijuureksia. Kapen uunijuuresten ohje on myös yksi MTV Uutisten Makuja-reseptipankin suosituimmista. Hän muistuttaa kotikokkeja tärkeästä ohjenuorasta uunijuuresten valmistuksessa.

– Ne kannattaa paahtaa ylikypsiksi, eli ei kannata analysoida sitä aikaa. Al dente -kypsyinen juures ei maistu miltään.

Kapen mukaan uunijuurekset vain paranevat, mitä kauemmin niiden antaa olla uunissa.

– En nyt tarkoita, että pitää paistaa 2,5 tuntia, mutta jos ohjeessa puhutaan 40 minuutista, niin voi hyvin pitää tunnin uunissa. Mitä paahtuneempia ja ylikypsempiä, niin sitä makeampia ja paremman makuisia ne ovat.

Uunijuureksiin saa helposti myös hyvää paistopintaan grillivastuksen avulla. Juuresten valmistaminen onnistuu kokin mukaan tarvittaessa myös airfryerilla.

– Onnistuu, mutta ei tule ihan samanlaisia juureksia, vaan vähän kuivempia. Normaalissa uunissa on kosteammat olosuhteet.

Katso video: Henri Alénilla on hämmentävä tapa pilkkoa porkkanat

Henri Alénilla on hämmentävä tapa pilkkoa porkkanat 0:40
Oletko tajunnut, että porkkanat voi pilkkoa näin?

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat