Mitä tapahtui Ingmanin litran jäätelöpakkauksille?
Ruokakaupoista ei näytä löytyvän enää Ingmanin litran jäätelöpakkauksia. Selvitimme, mitä suosikkijäätelöille on oikein tapahtunut.
Perinteiset tiiliskiven malliset jäätelöpakkaukset ovat suomalaisille tuttuja jo vuosikymmenten ajalta. Pakkausmuotoilu on kuitenkin vuosien varrella kehittynyt ja entistä useammat jäätelöt lanseerataan esimerkiksi kartionmallisissa premium-pakkauksissa.
Tästä huolimatta litran tiiliskivet ovat sinnitelleet mukana kauppojen jäätelöaltaissa, ja valikoimaa perinteisessä pakkausmuodossa on tähän asti löytynyt muun muassa Pingviiniltä ja Ingmanilta.
Nyt kuitenkin näyttäisi siltä, että toinen suurista valmistajista toinen on lopettanut kyseisen pakkauskoon valmistamisen – näin väittää kyltti helsinkiläisen ruokakaupan jäätelöaltaan reunalla:
Tilalle isompia ja pienempiä pakkauksia, mutta ei laktoositonta kermajäätelöä
Ingmanin omistavan Unileverin jäätelöiden markkinoinnista vastaava Jonna Salonen vahvistaa MTV Uutisille asian.
– On totta, että meillä ei ole enää valikoimassa yhden litran jäätelöpakkauksia. Haluamme jatkuvasti kehittää tuoteportfoliota kuluttajien mieltymysten mukaan, ja olemmekin lanseeranneet tänä vuonna isommat kahden litran Ingman Iso -kotipakkaukset, jotka ovat kasvipohjaisia, Salonen kertoo.
Lisäksi Ingmanin valikoimiin ovat tulleet pienemmät 0,5 litran kotipakkaukset. Näissä valikoimissa ei kuitenkaan ainakaan toistaiseksi ole esimerkiksi laktoosittomia kermajäätelöitä, toisin kuin litran pakkauksissa aiemmin oli.
Unileverin omistaman Ingmanin Sipoon jäätelötehtaan toiminta lakkautettiin kesällä 2022. Monen suosikkijäätelön, kuten Kingiksen ja Jättiksen valmistus siirtyi tällöin Ruotsiin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti