Mielettömän hyvä "kalapuikkojen korvike" – tämä ruoka valmistuu pienellä budjetilla!
Kalamurekepihvit ovat ravitsevaa budjettiruokaa parhaimmillaan.
Kalasta saa valmistettua helposti herkkuja, jotka maistuvat koko perheelle, muistuttaa Pro Kala ry tuoreessa tiedotteessaan. Kala sopiikin monenlaisiin ruokiin ja välipaloihin, ja se on paitsi maukasta, myös terveellistä.
– Kala sisältää terveydelle hyödyllisiä rasvahappoja, useita vitamiineja ja kivennäisaineita sekä paljon proteiinia. Kala on lisäksi erityisen hyvä D-vitamiinin lähde, kalayhdistyksestä muistutetaan.
"Edullinen, erittäin maukas ja nopeakin ruokalaji"
Videolla: Martat vinkkaavat, mitä perinneruokaa kannattaa kokata. Juttu jatkuu videon alla.
Yksi helppo ja edullinen kalaruokavaihtoehto on kalamurekepihvit. MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa kokattiin Marttojen johdolla helppoja kalamurekepihvejä vuonna 2020.
Helmikuussa kaloista sesongissa ovat kuha, made, muikku, härkäsimppu sekä hauki.
Luonnonkaloista valmistettujen kalamurekepihvien suuri valtti on niiden ekologisuus: esimerkiksi silakan ja särjen pyynti vähentää ravinteita vesistöissä.
– Kalapihvit on loistava ruoka, johon soveltuvat myös useat ruotoiset järvikalat. Ruokalajina se on kuitenkin kodeissa aika unohdettu, vaikka kyseessä on edullinen, erittäin maukas ja nopeakin ruokalaji, Marttojen Marjo Ranta kehui tuolloin.
Ruodoista ei tässä ruokalajissa tarvitse välittää, sillä pienet ruodot silppuuntuvat huomaamattomiksi tehosekoittimessa murekemassaa tehdessä. Näitä helppoja kalapihvejä voikin kutsua kalapuikkojen korvaajiksi.
Nappaa helppo ohje: Kalamurekepihvit ja lantturanskalaiset – perinneruokaa Marttojen ohjeella
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti