Avokadon käsittelyyn liittyvä moka, johon moni sortuu tietämättään – tätä et ole tullut edes ajatelleeksi!
Avokadoja leikatessa kannattaa huomio kiinnittää siihen, millaisella veitsellä homman oikein hoitaa.
Videolla annetaan vinkkejä avokadon pilkkomiseen.
Avokadojen kypsyttämiseen, leikkaamiseen ja käyttöön löytyy lukuisia vinkkejä ja ohjeita, kuten se, miten avokadon saa kestämään syömäkelpoisena jopa puolen vuoden ajan. Lukuisista vinkeistä huolimatta eräs varsin oleellinen seikka on jäänyt monelta kotikokilta paitsioon.
Jos haluat pitää leikatun avokadon kauniin vihreänä mahdollisimman pitkään, kannattaa huomio kiinnittää siihen, millaisella veitsellä hedelmää oikein käsittelee. Toisin kuin voisi luulla, kaikki veitset eivät ole tähän hommaan yhtä hyviä.
Terävä veitsi on kaiken a ja o
Kokki Hervé Malivert International Culinary Centeristä muistuttaa, että tyypillinen kotoa löytyvä, ruostumattomasta teräksestä valmistettu veitsi, ei välttämättä ole paras valinta avokadojen pilkkomiseen.
– Metallisen veitsen materiaali voi edesauttaa avokadon hapettumista ja kypsymistä. Keraaminen veitsi on parempi vaihtoehto, Malivert kommentoi Today Food -sivustolle.
LUE MYÖS: Näin käy, jos syöt avokadon päivässä – Jennyn kahden viikon kokeilulla hämmästyttävät seuraukset
Monet metalliset, esimerkiksi rautaa tai kuparia, sisältävät veitset voivat saada avokadon, muuttumaan nopeammin ruskeaksi sen jälkeen, kun hedelmäliha on päässyt kosketuksiin ilman kanssa.
Jos oman veitsikokoelman rajallisuus huolettaa, ei hätää, sillä veitsen terävyys on materiaalia tärkeämpi asia silloin, kun puhutaan avokadon käsittelystä. Kalifornian Kulinaarisen Instituutin pääkokki Sandy Sauter suosittelee käyttämään avokadoa leikatessa tarpeeksi suurta ja terävää veistä, jolla hedelmän saa halkaistua yhdellä ainoalla viillolla.
Mitä vähemmän avokadon pinta rikkoontuu, sitä vihreämpänä hedelmäliha pysyy.
Lähde: Today
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät