Ruotsi sai tuta Leijonien kovuuden – jälki oli kylmää

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue päätti valmistavat maaottelunsa Ruotsia vastaan voitokkaasti. Leijonat kukisti Ruotsin vieraskaukalossa Linköpingissä 3–0.

Tunnustelevan ensimmäisen erän jälkeen Suomi avasi maalihanan toisessa. Joukkueen kapteeni Hannes Björninen näytti esimerkkiä lauottuaan hieman ennen ottelun puoliväliä 1–0.

Markus Nurmi lisäsi vajaat viisi minuuttia ennen toista erätaukoa Suomen vierasjohdon 2–0:aan. Kolmannen erän lopussa puolustaja Tobias Winberg pääsi jäähyltä ja sijoitti kiekon Ruotsin tyhjään maaliin.

Kippari Björninen osui maalitolppien väliin Linköpingissä myös tiistain kohtaamisessa.

– Olen päässyt aika hyviltä (maali)paikoilta tälläämään, Björninen tuumasi TV 5:lle.

Suomen saldo neljästä maaottelusta Ruotsia vastaan oli kolme voittoa ja yksi tappio. Rohkaisevaksi kaksi viime voittoa teki se, että Suomen maalivahdit – tiistaina Harri Säteri ja keskiviikkona Emil Larmi - jättivät torjuntoineen ruotsalaispelaajat nollille.

Suomi pelaa seuraavaksi EHT-turnauksessa Tshekissä 2.–5. toukokuuta. Suomen ja Tshekin ohella neljän maan turnaukseen osallistuvat Ruotsi ja Sveitsi.

MM-turnaus on ohjelmassa Tshekin Prahassa ja Ostravassa 10.–26. toukokuuta.