Erling Haaland ylsi tähän temppuun ensimmäisen kerran – maaleja paukkui solkenaan

Viikonlopun kierros ei tuonut vieläkään minkään sortin ratkaisua Arsenalin ja Manchester Cityn väliseen mestaruustaistoon jalkapallon Englannin Valioliigassa.

Molemmat liigan kärkijoukkueet nappasivat jälleen lauantaina varmaakin varmemmat voitot, joten Arsenalin sarjajohto Cityyn on yhä yksi piste. Ensin Arsenal kaatoi kotinurmellaan Bournemouthin 3–0, johon City vastasi 5–1-kotivoitolla Wolverhamptonista.

Historiallista neljättä peräkkäistä Englannin mestaruutta tavoittelevalla Cityllä on kauden loppusuoralla etulyöntiasema, sillä se pelaa vielä kolme ottelua Arsenalin kahta vastaan. Pep Guardiolan valmentama huippujoukkue on äitynyt Englannin liigakentillä mahtivireeseen: edellinen tappio 6. joulukuuta, sen jälkeen 16 voittoa ja neljä tasapeliä.

City kärsi yhden kauden kolmesta liigatappiostaan juuri Wolverhamptonille viime syyskuussa, mutta kauden kakkoskohtaaminen ei jättänyt mitään jossiteltavaa. Maalipörssiä johtava norjalaistähti Erling Haaland iski kahden rangaistuspotkumaalin avittamana hattutempun jo ensimmäisellä puoliajalla ja laukoi toisen puoliajan alussa komeasti vielä neljännen maalin. Norjalaishirmu teki ensimmäistä kertaa neljä maalia yhdessä Valioliigan ottelussa ja nosti osumillaan kauden maalisaldonsa jo 25:een.

Myös Arsenal mahtivedossa

Guardiolan apuvalmentajana Cityssä vuosina 2016–2019 toiminut Mikel Arteta on virittänyt myös Arsenalin melkoiseksi voittokoneeksi. "Tykkimiehet" ovat pelanneet tämän vuoden puolella 16 liigapeliä, joista joukkue on napsinut 14 voittoa. Cityä vastaan Arsenal pelasi tasapelin, mutta huhtikuun puolivälissä tullut tappio Aston Villalle saattoi koitua mestaruushaaveiden kannalta kohtalokkaaksi.

Bournemouthia vastaan Arsenalin maalintekijöinä loistivat Bukayo Saka, Leandro Trossard ja Declan Rice.

Arsenal kohtaa liigakauden viimeisissä otteluissaan Manchester Unitedin ja Evertonin. City pelaa Fulhamia, Tottenhamia ja West Hamia vastaan.

Putoamiskamppailussa Nottingham Forest otti ison harppauksen kohti säilymistä kaatamalla liigan jumbosijalle jäävän Sheffield Unitedin 3–1. Nottingham on liigassa sijalla 17 eli ensimmäisellä säilyjän paikalla 29 pisteellä. Luton (26 pistettä) ja Burnley (24) ovat vahvasti tyrkyllä Sheffieldin seuraksi putoajakerhoon.

Lue myös:

    Uusimmat