Putinin vastaehdokkaiden hurja pudotuspeli: Huumeongelma, liikaa kannatusta ja 800 rikottua liikennesääntöä

Tällaiset miehet "haastavat" Putinin presidentinvaalissa 15:03
Katso videolta analyysi Venäjän presidentinvaalista!

Venäjän valtiollisen median nostattamat epäkohdat Vladimir Putinin vastaehdokkaista näyttävät niin raskailta, että Putinin viides kausi näyttää varmalta. Väitteiden todenperäisyydestä ei tosin ole tietoa.

Venäjän presidentinvaali ei ole edelleenkään aidosti demokraattinen, sillä liittovaltio on käytännössä diktatuuri. 

Jos Venäjän istuvaa presidenttiä Vladimir Putinia haastavalle ehdokkaalle alkaa tulla oikeaa kannatusta, Kremlillä on kiire pelata ehdokas pois vaalista. 

Tästä on esimerkkinä GRANI-puolueen Boris Nadezhdin, jonka kannattajakorteista alkoi löytyä puutteita ja merkillisyyksiä aika pian sen jälkeen, kun hänen vaalipaikoilleen alkoi kertyä jonoja suurissa kaupungeissa.

– Hän alkoi saada oikeaa ja näkyvää kannatusta, kun ihmiset saapuivat hänen vaalitilaisuuksiinsa. Hyvin pian sitten Nadezhdin poistuikin vaalista, kertoo MTV Uutisten ulkomaantoimituksen päällikkö Mirja Kivimäki.

Myös Aamunkoitto-puoluetta perustamassa ollut toimittaja Jekaterina Duntsova pelattiin pois presidenttikisasta varhaisessa vaiheessa.

– Duntsovalla kerrottiin olevan huumeongelma. Kukaan ei tiedä, mikä totuus asiassa on. Hyvin nopeasti Duntsova vetäytyi, Kivimäki sanoo. 

Venäjän valtiollinen media on kertonut hanakasti näistä Putinin vastaehdokkaiden "heikkouksista". 

Mitä pienempi kannatus vastaehdokkaalla, sen parempi

Alle kymmeneen prosenttiin yltävät semidemokraattisilta vaikuttavat ehdokkaat ovat eniten Kremlin mieleen. He kun eivät ole uhka istuvalle presidentille. Jäljellä olevia vastaehdokkaita Putinille ovat nyt Leonid Slutski (LDPR), Vladislav Davankov (Uusi kansa) ja Nikolai Haritonov (Kommunistit). 

Leonid Slutski on saanut lisänimen "Venäjän Harvey Weinstein" ahdistelusyytösten vuoksi. Häntä syytetään Venäjällä äärioikeistolaiseksi.

– Lisäksi Slutskin kerrotaan rikkoneen puolen vuoden aikana liikennesääntöjä 800 kertaa. Hänen luksusautonsa maksavat enemmän kuin palkkaa tulee, luettelee Mirja Kivimäki julkisuudessa olleita väitteitä. 

Putinin viides kausi näyttää sinetöityneen, vaikka presidentinvaalia ei ole vielä edes käyty. 

Katso videolta analyysi Venäjän presidentinvaalista!

Lue myös:

    Uusimmat