Perinteikäs kiekkoseura jäi ilman Mestis-lisenssiä – myös TUTO ongelmissa

Suomen Jääkiekkoliiton lisenssikomitea on hylännyt tamperelaisen KOOVEEn lisenssihakemuksen tulevalle Mestis-kaudelle. Myös turkulainen TUTO joutuu toimittamaan lisäselvityksiä.

Jääkiekkoliitto tiedotti lisenssikomitean myöntäneen maanantain kokouksessaan lisenssin ensi kauteen vain yhdeksälle hakijalle.

KOOVEEn hakemuksen komitea eväsi kokonaan. Liiton lisenssikomitean puheenjohtaja Mikko Kuparinen avasi syitä niukasti.

– Sanotaanko näin, että kyllä ne siellä taloudellisella puolella ne haasteet ovat. Lisenssiehdoissa on paljon taloudellisia kriteereitä, ja niitä ei ole pystytty hakemuksessa täyttämään, Kuparinen kommentoi.

– Niillä tiedoilla, jotka hakemuksessa on osoitettu, ja myös lisätiedustelupyyntöihin liittyen, ei ole edellytyksiä lisenssiä saada.

KOOVEEn on vielä mahdollista valittaa lisenssikomitean päätöksestä.

TUTO sai puolestaan vain ehdollisen lisenssin. Turkulaisseuran tulee täyttää lisenssikomitean edellyttämät toimenpiteet 15. toukokuuta mennessä saadakseen oikeuden pelata Mestiksessä myös tulevalla kaudella.

Kuparinen on luottavainen, että TUTO saa vaadittavat selvitykset tehtyä ajallaan.

– Siellä on varmaan dokumentaatiossa on ollut aikatauluhaastetta, niin ei täysin voitu lisenssiä myöntää, vaan se on ehdollinen, mutta oletus on, että se tulee hoidettua kuntoon, Kuparinen toteaa.

TUTO:n puheenjohtaja Tuomas Haanpää kertoo MTV Urheilulle, että kyse on julkisuudessa olleesta tapauksesta, joka liittyy seuran maksamattomiin hallivuokriin kausilta 2021–21 ja 2021–22.

– Olemme sopineet halliyhtiön kanssa, että miten ne hoidetaan. Sopimuksen tekeminen kaupungin kanssa on vain junnannut vähän paikallaan. Lisenssikomitea haluaa nyt saada liitteen näiden velkojen järjestelystä, Haanpää sanoo.

TUTO haki viime syksynä paikkaa SM-liigassa, mutta Liigan lisenssikomitea hylkäsi seuran hakemuksen. Myös Urheilun oikeusturvalautakunta hylkäsi TUTO:n valituksen lisenssikomitean päätöksestä.

Juttua päivitetty klo 16.34: Lisätty lisenssikomitean puheenjohtajan Mikko Kuparisen kommentit.

Juttua päivitetty klo 18.03: Lisätty TUTO:n puheenjohtajan Tuomas Haanpään kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat