Pelicans mylläsi ketjunsa – nimihyökkääjän katsomokomennuksen taustalla nolo tapaus: "Se oli järisyttävä"

Liigaviikko: Pelicansilta nähtiin rohkeita kokoonpanomuutoksia – pudottiko yksi tilanne profiilihyökkääjän sivuun? 2:36
Liigaviikko: Pelicansilta nähtiin rohkeita kokoonpanomuutoksia – pudottiko yksi tilanne profiilihyökkääjän sivuun?

Pelicansin tekemät kokoonpanomuutokset nousivat puheenaiheeksi Liigaviikossa torstaina. Lahtelaisryhmä sai finaalisarjaan uutta eloa, kun se voitti Tapparan 2. jatkoerässä keskiviikkona.

Pelicans kavensi loppuottelusarjan 1–2-lukemiin Tampereella. Ennen ottelua huomio kiinnittyi myös Pelicansin kokoonpanomuutoksiin. Avainpelaajiin lukeutuvat hyökkääjät Elias Vilen ja Aatu Jämsen sekä puolustaja Ben Blood jätettiin sivuun, minkä seurauksena joukkueen 3. ketju oli rajusti uudessa muodossa. 

Asiantuntija Petteri Sihvonen epäili Liigaviikossa, että Jämsenillä saattaa olla myös jotain vammaa. Vilenin kohdalla hän nosti studioisäntä Teemu Niikon kanssa esiin 2. finaalin avausmaalin, jossa Vilen hävisi kaksinkamppailun Heikki Liedestä vastaan rumasti. 

– Se oli aika raju tapaus, myöhemmin tilannetta myös "järisyttäväksi" kuvaillut Sihvonen aloitti. 

– Ei Tapparaa vastaan voi enää junnulätkää pelata. Liedes kyykytti maalin edessä Vileniä.

Video kyseisestä maalitilanteesta alla. 

Tappara Lahdessa johtoon: Otto Rauhala heittää ja Heikki Liedes ohjaa 1:28
Tämä maali saattoi maksaa Elias Vilenille paikan kokoonpanossa – Heikki Liedes vie nuorukaista. 

Myös kapteeni Miika Roineen arvo Pelicansille nostettiin esiin. Roine on pystynyt loukkaantumisten takia pelaamaan vain seitsemässä pudotuspeliottelussa tänä keväänä – Pelicans on voittanut noista kuusi. 

Millainen on Pelicansin kokoonpano 4. finaalissa perjantaina? Palaavatko Blood, Vilen ja Jämsen? Kuuntele analyysi tästä jutun pääkuvan videolta. Alla Liigaviikon tuore jakso kokonaisuudessa – esillä muun muassa Saku Salmisen Tappara-vahti Christian Heljankoon kohdistama törkytemppu. 

Liigaviikko: Finaalisarja heräsi eloon – Saku Salmisen kohutemppu, ilmiömäiset maalivahdit ja tähtipelaajien esityksen aiheina 24:58
Liigaviikko: Finaalisarja heräsi eloon – Saku Salmisen kohutemppu, ilmiömäiset maalivahdit ja tähtipelaajien esitykset aiheina.

Lue myös:

    Uusimmat