Kolmiodraama-Sami kertoo, millaista palautetta on saanut katsojilta – huomasi somessa ikävän ilmiön: "Melkein jopa maalittavat minua"

Kuin kissat ja koirat – Terhi avaa muille pariskunnille hänen ja Samin suhdetta 0:35
Kuin kissat ja koirat – Terhi avaa muille pariskunnille hänen ja Samin suhdetta

Kolmiodraama-sarjassa rakkautta etsivä Sami on saanut katsojilta paljon palautetta.

Tamperelainen taksinkuljettajana työskentelevä Sami tutustui Kolmiodraama-sarjassa aluksi vain tekstiviesteillä deittiehdokkaisiin Terhiin ja Christinaan. Lopulta Sami valitsi viestien perusteella Terhin, jonka kanssa meni treffeille ja lopulta muutti saman katon alle asumaan neljäksi viikoksi. 

Sami kertoo MTV Uutisille menneensä odottavaisin mielin ensitreffeille Terhin kanssa, mutta yhteistä kemiaa ei kuitenkaan löytynyt.

– Kaikki sen näkivät, etten kiljunut riemusta. Halusin olla avoimin mielin ja antaa mahdollisuuden, koska minulle oli valittu tämä henkilö syystä. En halunnut lyödä ovea heti kiinni, vaikka ei tullut sellaista oloa, että tässä voisi olla jotain. Halusin antaa sen mahdollisuuden.

Sami myöntää kokeneensa paineita, että suhteesta pitäisi tulla jotain syvempää. 

– Sitä kautta tuli ahdistus, kun ei ollut sellaista fiilistä, että meillä Terhin kanssa kemiat klikkaisivat. Sulkeuduin ihan omaan kuoreeni. Terhi on tosi innostunut ja ulospäinsuuntautunut ihminen, niin totta kai hän yritti saada minusta kaiken mahdollisen irti, ja minä vetäydyin siinä tilanteessa yhä enemmän kuoreeni. Se sitten näyttää tuolta televisiossa, Sami kertoo.

Sami kuvailee olleensa etenkin sarjan alussa täysin sulkeutunut ja omassa kuoressaan, eikä hän saanut purettuja fiiliksiään ääneen. Sami kertoo käyneensä keskusteluita Terhin kanssa iltaisin, kun kameraryhmä ei ollut enää paikalla.

– Olisiko ollut toinen vai kolmas ilta, kun me joimme viiniä ja istuimme terassilla keskustelemassa asioista. Terhi sen hyvin sanoitti, että nostin kissan etujalat ja Terhi takajalat, sitten kissa oli siinä pöydällä. Keskustelimme suoraan, että meistä ei tule mitään ja voimme ehkä olla ystäviä, kun asumme kuitenkin seuraavan kuukauden samassa talossa.

– Olen nähnyt katsojien kommentteja, miksi en sano suoraan siinä kohtaa sitä tai tätä. En halunnut pahoittaa toisen mieltä ja vielä vähemmän halusin tehdä sen kameran edessä. Tavallaan itse otin luodin itseeni mieluummin kuin toisella on paha mieli. 

Kolmiodraama-sarjassa on nähty useita kertoja, kuinka Sami istuu hiljaa sohvalla ja selaa samalla kännykästä uutissivustoja.

– Se oli tapa saada etäisyyttä tilanteeseen ja sitä omaa tilaa. Paljon on ollut keskustelua katsekontaktien puutteesta, mutta kun yritin katsoa Terhiä silmiin, niin hän on tosi intensiivinen, että minulta imettiin oma tila pois ja ahdistuin ihan törkeästi. 

Kesken kauden sarjan pääsinkkujen toiset viestittelykumppanit astuivat yllättäen kuvioihin, ja Sami tapasi treffeillä Christinan. Kaksikon treffit menivät täysin päinvastoin kuin Terhin kanssa. Sami ei kuitenkaan kadu sitä, että valitsi aluksi tekstiviestien perusteella Terhin treffeille. 

– Meillä Christinan kanssa kemiat kohtasivat, joten treffeillä oli rento ja hyvä olla. Ystävät ja läheiset ovat sanoneet alkuohjelmasta, että olen hirveän ahdistunut ja sen näkee kilometrien päähän.

– Nyt sarjassa näkyy se, millainen olen oikeasti. Olen lämmin ja kiltti ihminen, joka haluaa kaikille vain hyvää. Luonteeltani olen herkkä ja tunteellinen. 

Sami on saanut ohjelman aikana paljon palautetta ja hän myöntää sen olleen aika negatiivista. Hän muistuttaa, että kaikkia tilanteita ei televisiossa nähdä kokonaisuudessaan, vaan niitä editoidaan.

– Jokaisella on oikeus mielipiteeseen, mutta se harmittaa tosi paljon, kun ihmiset eivät tunnu ymmärtävän, että tv on tv:tä.

Kolmiodraama-sarjan käänteet puhuttavat niin keskustelupalstoilla kuin myös sosiaalisessa mediassa. Sami on erityisen harmissaan siitä, kuinka häntä solvataan somessa.

– En nyt mainitse nimiä, mutta on näitä somevaikuttajia, jotka todella törkeällä kielenkäytöllä melkein jopa maalittavat minua. Tyyliin, että kiertäkää tämä ihminen kaukaa ja hän ei ole yhteiskuntakelpoinen. 

– Kielenkäyttö on ollut tosi törkeää. Hyväksyn sen, että on oma mielipide, mutta että kerätään koulukiusaamismeiningillä, että tulkaa nyt kaikki katsomaan ja kiusataan tätä yhtä henkilöä. 

– Jos on vaikka 20 000 seuraajaa Instagram-tilillä tai TikTokissa, niin sinulla on tietynlainen vastuu siitä, mitä sanot siellä.

Sami pyrkii pysymään pois esimerkiksi Jodelista, jota hän luki sarjan alussa ja pahoitti vain mielensä.

– Seurasin ihan alkuun Jodelia ja siellä alkoi tulla huonoa palautetta. Minulle tuli niistä niin paha olo ja se alkoi vaikuttaa mieleen ja terveyteen, niin piti lopettaa. Ihminen minäkin olen. 

Koukussa Kolmiodraamaan -vodcastissa toimittajakaksikko Jari Peltola ja Katja Lintunen puivat Kolmiodraama-sarjan käänteitä ja myös omia suhdekiemuroitaan: 

Mustasukkaisuutta ilmassa? 27:22

Kolmiodraama MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla tiistaisin klo 21. MTV Katsomo+ -tilaajille seuraava jakso ennakkoon päätösjaksoa lukuun ottamatta.

Koukussa Kolmiodraamaan ilmestyy MTV Katsomoon maanantain ja tiistain välisenä yönä - samaan aikaan kuin Kolmiodraama-sarjakin. Jaksot viikkoa etukäteen Katsomo+ -palvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat