Riikka Purran toiminta Timo Vornasen kanssa hämmensi Pöllöraatia: "Väitän, että tiedossa on ollut jotain"

Pöllöraati: Savuava ase testasi perussuomalaisten kriisiviestinnän 10:14
Katso Pöllöraadin analyysi Timo Vornasen tapauksesta

MTV:n Pöllöraati kutsuu Timo Vornasen ampumissyytöstapausta ainutlaatuiseksi Suomen poliittisessa historiassa.

Politiikan toimittaja Jari Korkin mukaan tilanne on hämmentävä kaiken kaikkiaan.

On kyse vasta esipesusta

– Jossain tätä meidän keskusteluamme mainostettiin niin, että ”tapaus Vornasen jälkipyykki”. Kommentoin sitä heti tuoreeltaan, että tässä taitaa olla esipesusta vasta kysymys. Monenmoista näytelmää tässä nähdään.

Korkin mukaan tällaista tapausta ei ole ollut koskaan Suomen poliittisessa historiassa. MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki on samaa mieltä.

– Kyllä tämä on tosi vakava, tosi poikkeuksellinen (tapaus). Kyllä tämä jää poliittiseen historiaan Suomessa, eikä millään lailla hyvässä mielessä. Eikä perussuomalaisilla oikeastaan ollut mitään vaihtoehtoa, vaikka esitutkinta on kesken.

Uhittelua

Lehtimäen mukaan asiat, joista Vornasta epäillään, ovat sen verran raskauttavia, että hänet piti erottaa eduskuntaryhmästä.

– Aika uhmakkaasti sisäministerille eli poliisiasioista vastaavalle ministerille (Mari Rantanen), Vornanen kirjoitteli Facebookissa vappupäivänä, siitä voi jokainen tehdä omat päätelmänsä, Lehtimäki jatkaa.

Lehtimäestä oli selvää, että Vornanen perustaa yhden miehen ryhmän, sillä "hän ei voi palata poliisiksi".

– On hän nyt anteeksi pyytänyt, mutta ei hän sinänsä sellaista vastuuta tästä teostaan ole suostunut oikein ottamaan.

Viestintäkonsultti, tietokirjailija Katleena Kortesuo analysoi perussuomalaisten puheenjohtajan toimintaa tapahtumien jälkeen.

– Minua kiinnosti se, että Riikka Purrahan todella nopeasti tuli julki sen kanssa, että Vornanen ei nauti minun luottamustani. Ja yleensähän Purra tunnetaan tällaisena harkitsevana tyyppinä, selvitetään kaikki asianhaarat.

"Ei mikään stara"

– Nyt ei selvitetty mitään. Niin väitän, että tiedossa on ollut jotain, ehkä jotain aikaisempia mielipiteitä, että Vornasesta on ollut hyvin helppo päästää irti. Että hän ei ole ollut avainhenkilö, josta pitäisi pitää kiinni, Kortesuo sanoo.

Vornanen ei tietysti ole perussuomalaisen katraan mikään stara, että siinä mielessä varmaan, Jari Korkki säesti.

Korkki kiinnitti myös huomiota myös samasta Itä-Suomen poliisilaitoksesta virkavapaalla olevaan kokoomuksen kansanedustaja Marko Kilven ulostuloon.

– Hän sanoi jotenkin surullisena, että tästä on kovin vaikea löytää tai keksiä mitään lieventäviä asianhaaroja, ja niinhän se tietysti on.

– Vaikka tässä Vornanen esiintyy hyvinkin uhmakkaana, niin ei kai siitä mihinkään päästä, kiistatonta on, että hänellä on ollut ase mukana yökerhossa, Korkki sanoo.

Juttua muokattu kello 11.03, jutussa alun perin olleita sitaatteja on muokattu ja tiivistetty osaksi uutistekstiä.

Lue myös:

    Uusimmat