Jari-Matti Latvala julistaa: tämä asia tulee ratkaisemaan rallin MM-taistelun

Jari-Matti Latvala julistaa: tämä ratkaisee tänä vuonna rallin maailmanmestaruuden 1:13
Jari-Matti Latvala: "kuskifiilis" ratkaisevassa roolissa kauden 2024 mestaruustaistelussa

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala uskoo, että rallin tämän kauden maailmanmestaruus ratkeaa puhtaasti kuljettajien väliseen paremmuuteen.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Sardinian MM-ralli 30.5.-2.6.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Neljättä kautta Latvalan komennossa oleva Toyota on hallinnut MM-sarjaa viime vuodet mielin määrin. Kuljettajissa Toyotan mestaruusputki ulottuu vuoteen 2019, valmistajissakin vuoteen 2021.

Täksi kaudeksi Hyundai teki kuitenkin merkittävän kehitysloikan ja voitti ensimmäisen kerran historiassaan kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua. Tämän jälkeen tahtipuikkoa on kuitenkin heiluttanut taas Toyota, ja japanilaisvalmistaja johtaa MM-sarjaa seitsemän pisteen erolla korealaisvastustajaansa.

Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul sanoo jopa yllättyneensä omiensa suorituskyvystä ja viittaa tällä siihen, että isojen kehitysloikkien ottaminen on nykyisten sääntöjen puitteissa äärimmäisen vaikeaa.

Kun autot ovat lähestulkoon toistensa veroiset, Latvalan katse mestaruutta määrittäviä tekijöitä haettaessa kääntyy kuljettajiin.

Se, mistä ero tehdään, on kuljettajafiilis, se, että kuskilla on rento, hyvä fiilis ja hän pystyy saamaan sen parhaan suorituksen aikaan. Tämä on ratkaisevaa tänä vuonna varsinkin, Latvala sanoo MTV Urheilulle.

Lausunnollaan Latvala viittaa paitsi tallien tasavertaisuuteen myös siihen, miten uusi pistesysteemi on alkukauden aikana osoittanut tasoittavansa kuljettajien ja tallien välisiä eroja suhteessa vanhaan.

Vanhan, vuosina 2017–2023 käytössä olleen pistesysteemin mukaan esimerkiksi Toyotan MM-johto olisi tällä hetkellä seitsemän pisteen sijaan 22 pistettä.

– Tasainen kilpailu on hyvä kaikille. Nykyisessä pistesysteemissä harmittaa, että voiton arvo on kadonnut. Kaverit, jotka olivat podiumilla Kroatiassa, eivät paljon hymyilleet. Mutta näin mennään, ja yritetään saada paras irti siitä, Latvala sanoo.

 – Uskon, että tänä vuonna mennään todella loppuun asti ennen kuin tulee ratkaisuja. Jos kaksi autoa keskeyttää sunnuntaina, se on täysi katastrofi. Silloin on tosi vaikea ajaa kiinni sitä. Mutta jos pystytään pitämään autot mukana niin, että sunnuntai onnistuu, luulen, että pisteet tulevat jakautumaan aika tasaisesti.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat