Keskityttiinkö Stubbin ensimmäisellä valtiovierailulla vääriin asioihin: "presidentin puolisosta vaatehenkari"

Pöllöraati: Mitä Stubbin ensimmäisestä valtiovierailusta jäi käteen? 10:11
Pöllöraati keskusteli presidentti Stubbin ensimmäisestä valtiovierailusta.

Pöllöraati keskusteli presidentti Stubbin vierailusta Ruotsiin ja esiin nousseista puheenaiheista.

Pöllöraadissa ruodittiin tasavallan presidentti Alexander Stubbin ja hänen puolisonsa Suzanne Innes-Stubbin ensimmäistä valtionvierailua Ruotsiin. 

Presidenttipari vieraili kuningas Kaarle Kustaan ja kuningatar Silvian isännöimämänä muun muassa Göteborgin yliopistolla ja taidemuseossa. 

Suomalaisten suunnittelijoiden luomuksiin pukeutuneen Innes-Stubbin tyyliä hehkutettiin laajasti. Ylen Politiikkaradion politiikan toimittaja Linda Pelkonen pohtii kiinnittyikö huomio liikaakin presidentin puolison ulkomuotoon. 

- Feministinä mietin. että tehdäänkö me presidentin puolisosta suurin piirtein vaatehenkari, että kommentoimme pelkästään vaatteita. Hänhän on fiksu ja kouluttautunut ihminen, Pelkonen huomauttaa. 

MTV Uutisten uutispäätoimittaja Ilkka Ahtiaisen mielestä Innes-Stubb tuo esiin suomalaista muotia ja suunnittelutaitoa. 

- Jos meillä on näyttävä presidentin puoliso, joka tuo tätä puolta Suomesta esiin, niin mikäs sen parempaa, Ahtiainen toteaa.

Pelkonen ei kiellä kehumasta ja hehkuttamasta presidenttipuolison tyylitajua, mutta hänen mielestään esiin voitaisiin nostaa myös muita asioita.

Tyylikäs presidenttipari on eduksi 

Suomi on pyristellyt eroon asemastaan Ruotsin "pikkuveljenä" muun muassa ottamalla vetoroolin Nato-prosessissa. Pelkosen mukaan siitäkään ei ole haittaa, jos ulkomaista diplomatiaa hoitavat valtionpäät ovat edustavia. 

- Kyllähän tämmöisessä seremoniassa on paljon symboliarvoa. Sitten kun ollaan tyylikkään näköisenä siellä, niin eihän se pahitteeksi ole, Pelkonen sanoo.

Alexander Stubb astui tasavallan presidentin virkaan tämän vuoden maaliskuussa. Ahtiaisen mielestä on liian aikaista ennustaa presidenttiparin tulevaisuutta. 

- Mehän ollaan tosi alkuvaiheessa tässä Stubbin kaudella. Tuleeko Suzanne Innes Stubbista tyyli-ikoni ja mitä Alexander Stubbista tulee? Me emme tiedä hänen presidenttiydestään vielä mitään.

Lue myös:

    Uusimmat