Kalle Rovanperältä suora vastalause MM-rallin uudistuksesta ja "säälipisteistä" – ennakoi uhkakuvan toteutuvan: "Ihan helposti voi tulla sekin"

Kalle Rovanperältä kovaa kritiikkiä MM-sarjan pistelaskulle: "Liian paljon säälipisteitä" 5:09
Kalle Rovanperältä kovaa kritiikkiä MM-sarjan pistelaskulle: "Liian paljon säälipisteitä"

Kalle Rovanperä lähtee yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista torstaina käynnistyvään Portugalin MM-ralliin. Kahtena edellisvuotena kilpailun voittanut Rovanperä välttää kerrankin aura-auton tehtävät, joten häntä ei paikallisten teiden kuivuminen haittaa.

Rovanperä starttaa nyt vitospaikalta aurattuaan viimeiset kaksi kautta käytännössä kaikki sorarallit.

– Onhan se ainakin teoriassa aika paljon mukavampaa. Toivotaan, että pystytään kerrankin käyttämään se hyväksi ja osattaisiin ajaa muiden linjoja pitkin, Rovanperä kommentoi MTV Urheilulle.

Maailmanmestari otti kantaa myös tälle kaudelle tulleeseen pistelaskujärjestelmään. Aiemmin kilpailun voittajalle jaettiin sunnuntaina 25 pistettä, jonka lisäksi jaettiin pisteitä Power Stagen viidelle parhaalle. Tätä nykyä pisteitä myönnetään jo lauantain jälkeen kymmenelle parhaalle kuskille. Lauantain jälkeen johtavalle annetaan heti 18 pistettä ja kakkoselle 15.

Sunnuntaina jaetaan omat pisteet, joilla pyritään lisäämään mielenkiintoa päätöspäivään, jotta kuljettajat eivät ajaisi niin sanotusti varman päälle. Lauantain pisteiden pokkaamisen ehtona on, että ajaa maaliin myös sunnuntaina. Power Stage pisteet jaetaan näiden lisäksi vanhaan malliin. 

– Varmaan tässä on haettu sitä, että sarja pysyisi tasaisempana, mutta mielestäni se pysyy tasaisena vähän väärällä tavalla. On nähty, että sijalta neljä kuljettajat saavat toiseksi eniten pistetä – lähes yhtä paljon kuin voittaja. 

– Ihan helposti voi tulla sekin, että jos sunnuntaina voittajalla menee jotain mönkään, joku muu saa eniten pisteitä. Vanha systeemi oli mielestäni hyvä, että voittaja saa aina eniten pisteitä. Sarja pysyy nyt tasaisena, mutta ei ihan oikealla tavalla. Liian paljon saat säälipisteitä ja väärällä tavalla pisteitä, vaikka et olisi oikeasti ollut hyvä sinä viikonloppuna. Se ei ole kauhean kiva niiden kannalta, jotka ovat onnistuneet, Rovanperä sanoi.

Katso Rovanperän arvio tulevasta kisaviikonlopusta kokonaisuudessaan artikkelin videolta.

Portugalin MM-ralli starttaa torstaina testierikoiskokeella kello 10.01 ja ensimmäisellä varsinaisella kisa-EK:lla kello 21.05. MTV Urheilu seuraa rallin tapahtumia tiiviisti verkkosivuillaan läpi viikonlopun. 

 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat