Mielipuolista: Real Madrid iski viime minuuteilla takaa finaaliin – alla dramaattinen videotuomio

Real Madrid on noussut – johtoon lisäajalla 3:16
Tämä vaihtomies Joselun toinen maali sen ratkaisi – Real Madrid voittoon paitsioksi ensin liputetulla lisäajan osumalla.

Real Madrid kampesi huimalla tavalla viime minuuteilla maalin takaa-ajoasemasta voittoon Bayern Müncheniä vastaan. Madridilaiset etenivät jalkapallon Mestarien liigan finaaliin voitettuaan toisen osaottelun kotonaan 2–1. Kahden ottelun yhteismaalit kirjattiin espanjalaisseuralle 4–3.

81. minuutilla vaihdosta kentälle päässyt Joselu iski Real Madridin 1–1-tasoituksen 88. minuutilla irtopallosta. Huikaisevaa ottelua siihen saakka pelannut Bayern-maalivahti Manuel Neuer oli hörpännyt helpohkolta kiinniotettavalta näyttäneen laukauksen odottamattomasti eteensä (video alla).

Manuel Neuer hörppää – Real Madrid nousee tasoihin viime minuuteilla 1:56
Manuel Neuer hörppäsi yllättävästi – Joselu kiitti irtopallosta ja maalasi.

Vain muutama minuutti tästä lisäajan alussa Joselu iski toistamiseen ja vei Real Madridin finaaliin. Tilanne liputettiin ensin paitsioksi, mutta videotarkastelu osoitti, ettei se ollut paitsio.

Katso lisäajan ratkaisumaali ylälaidan videolta.

Bayernin oli aiemmin toisella puoliajalla vienyt johtoon hurjalla takakulmalaukauksella Alphonso Davies (video alla).

Alphonso Davies pyssyttää tulisen kudin verkon perukoille – Bayern München johtoon 1:28
Alphonso Daviesin tulinen laukaus venytti vastaansanomattomasti maaliverkkoa.

Real Madrid ehti juhlia jo ennen hyväksyttyä tasoitusmaaliaan osumaa kulmapotkutilanteesta. Pallo kimposi juuri Alphonso Daviesin kautta omaan rysään, mutta kyseinen maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen.

Real Madridin Nacho työnsi tilanteessa Joshua Kimmichin kasvoista kumoon. MTV Urheilun selostaja Tuomas Virkkunen ehti jo tuumia, ettei kontakti ollut niin raju, että osuman hylkääminen olisi oikea ratkaisu, mutta siihen lopulta päädyttiin (video alla).

Real Madridin tasoitus hylätään – Nacho työntää Joshua Kimmichin kasvoista kumoon 2:50
Tämä Real Madridin maali hylättiin dramaattisesti.

Vaikka Manuel Neuer lopussa lopulta ohitettiin, hän piti saksalaisvieraita pitkään pelissä mukana haamutorjunnoilla.

Paikoista Realin maalaaminen ei jäänyt aiemminkaan ottelussa kiinni. Avauspuoliajalla Vinícius Júnior kolisutti tolppaa, minkä jälkeen Neuer venyi ilmiömäisesti Rodrygon lähikudin tielle (video alla).

Real Madrid lähellä maalia, Neuer vireessä – kentällä toinen pallo 1:01
Toinen pallo kentällä, Real Madrid luo huippupaikkoja – katso hämmentävä tilanne tästä.

Toisella jaksolla Neuer iski tiskiin lisää mahtipelastuksia. Katso nämä alta.

Manuel Neuer venyy haamutorjuntoihin – pitää Bayern Müncheniä pystyssä 2:39
Manuel Neuer hyppää kahteen supertorjuntaan.

Real Madrid kohtaa 1. kesäkuuta Lontoon Wembleyllä pelattavassa loppuottelussa saksalaisseura Borussia Dortmundin. Borussia Dortmund kukisti välierissä ranskalaisen ökyseura Paris Saint-Germainin.