HIFK:lta tyly vierasryöstö Lahdessa, Jukurit torppasi Kärpät – Tapparalle ottelupallo TPS:ää vastaan

Joonas Raskilta näppärä osuma, HIFK:n johto kasvaa 1:09
Joonas Raskilta näppärä osuma, HIFK siirtyi tällä maalilla 2–0-johtoon päätöserässä

SM-liigan puolivälierissä kolmella paikkakunnalla tahkottiin viidennet ottelut. HIFK haki tylyn vierasryöstön Lahden Pelicansin vieraana. Jukurit teki saman tempun Oulussa. Tappara nappasi ottelupallon TPS:ää vastaan.

Helsingin IFK sai jatkoa kaudelleen, kun se kaatoi viidennessä puolivälieräottelussa Pelicansin lukemin 3–0. Sarjan voitot ovat nyt Pelicansille 3–2.

HIFK aloitti pelin terävästi, kun Vincent Marleau osui ajassa 7.52. Tämän jälkeen maalihanat olivat pitkään tukossa. Vieraiden ehdoton avainhahmo oli maalivahti Niko Hovinen, joka esiintyi eleettömästi punapetojen tolppien välissä.

HIFK:n johto kasvoi kolmannessa erässä, kun Joonas Rask tempaisi näppärän veivin jälkeen kiekon takanurkkaan. Iiro Pakarinen latoi kiekon viime hetkillä tyhjiin. Sarja jatkuu lauantaina Helsingissä.

Katso Raskin osuma pääkuvan videolta!

Oulussa Jukurit haki 3–2-vierasvoiton Kärpistä. Kärpillä oli paikka edetä välieriin, sillä se johti 3–1-otteluvoiton ennen iltaa. Kotijoukkue rynnikin näyttävästi ovista avauserässä. Jukurien Markus Ruusulle kertyi perät 18 torjuntaa ensimmäisellä kaksikymppisellä. Arttu Hyry vei Kärpät taukojohtoon ajassa 19:48.

Toisessa erässä pöytä pyörähti täysin. Jukurit otti hallinnan ja takoi kiekon kolmesti ohi Tomi Karhusen. Maalinteossa onnistuivat Michal Kovarcik, Pekka Jormakka ja Linus Nässen.

Pekka Jormakka ujuttaa! Kiekko ohi Kärppien Karhusen 1:12
Pekka Jormakka ujuttaa! Kiekko ohi Kärppien Karhusen ja Jukurit 2–1-johtoon

Päätöserässä Kärpät painoi päälle ja sai kavennusmaalin aikaan. Kasper Björkqvist karkasi läpiajoon ja niittasi 2–3-maalin ajassa 51:23. Kärppien kiri ei tuottanut tulosta, ja Jukurit niisti vierasryöstön. Mikkelissä jatketaan lauantaina.

Tapparalle ottelupallo

Tampereella Tappara otti kolmannen kiinnityksen välieräpaikkaan, kun se kaatoi TPS:n maalein 5–2.

Tappara aloitti jyrän lailla. Ottelu oli ehtinyt vanheta vain minuutin ja 33 sekuntia, kun Olli Juolevin siniviivalaukaus painui verkkoon ohi Filip Lindbergin. Suuri osuus maalin syntyyn oli mainion maskin rakentaneella Carter Camperilla.

Kaksi minuuttia ennen avauserän päätöstä kuohahti. TPS-hyökkääjä Linus Fröbergin taklaus osui Juolevia päähän. Videotarkistuksen jälkeen Fröbergille 5+20 minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Törkytaklaus kolahti päähän – TPS-hyökkääjälle suihkukomennus 2:37
TPS:n ykkössentteri Linus Fröberg laitettiin tästä törkyniitistä suihkuun avauserän lopussa

Tappara hyödynsi ylivoimansa välittömästi. Anton Levtchi lähetti napakan syötön keskustaan, ja Kristian Tanus ohjasi tamperelaiset 2–0-johtoon 46 sekuntia ennen erän päätöstä.

TPS iski takaisin toisen erän neljännellä minuutilla. Heikki Liedes istui jäähyllä, kun Viljami Marjala löysi Markus Nurmen, joka laukoi kiekon ranteella ohi Christian Heljangon.
Tappara siirtyi jälleen kahden maalin johtoon, kun erää oli pelaamatta reilut viisi minuuttia. Levtchi lyösi millintarkalla syötöllä maalin edustalta Veli-Matti Savinaisen, joka pääsi siirtämään kiekon tyhjänä odottaneeseen maaliin.

TPS ei taipunut. Kolmatta erää oli pelattu kolme ja puoli minuuttia, kun turkulaiset tulivat jälleen maalin päähän. Marjala laukoi, ja Lukas Wernblom pääsi lyömään irtokiekon maalin edustalta verkkoon.

TPS-kiri katkesi kuitenkin kuusi minuuttia ennen päätössummeria. Linberg ei saanut vangittua Joni Tuulolan laukomaa kiekkoa ja Heikki Liedes suti sen verkkoon maaliviivalta.

Lopullisen sinetin ottelulle vippasi omasta päädystä tyhjään TPS-maaliin Otto Somppi.
Tappara johtaa sarjaa voitoin 3–2. Välieräpaikka on ensimmäisen kerran katkolla lauantaina Turussa.