MTV Oy:n Tietosuojakäytäntö: Näin käytämme tietojasi

Rekisterinpitäjä: MTV Oy

Y-tunnus: 2618191-1


Tietosuojavastaavan yhteystiedot:


MTV Oy / Tietosuojavastaava

Ilmalankatu 2, 00033 MTV


1. YLEISTÄ

Me MTV Oy:ssä olemme sitoutuneet noudattamaan tietosuojalainsäädäntöä ja käsittelemään henkilötietoja hyvän tiedonhallinta- ja tietojenkäsittelytavan mukaisesti. Olemme sitoutuneet myös noudattamaan toimialan itsesääntelyä, kuten Suomen Asiakkuusmarkkinointiliitto ry:n (”ASML”) suoramarkkinointia koskevia käytännesääntöjä ja Interactive Advertising Bureaun (”IAB”) kohdennetun verkkomainonnan itsesääntelyohjeistusta.


Tämä tietosuojakäytäntö koskee sinua, jos olet MTV Oy:n verkkopalveluiden, kuten mtv:n tai C Moren, MTV Oy:n mobiilisovellusten tai MTV:n verkkosivujen (kuten MTVuutiset.fi ja salatutelamat.fi) käyttäjä.

MTV Oy:n Luukku -sähköpostipalvelun tietosuojakäytännön löydät täältä.


2. MITÄ HENKILÖTIETOJA KÄSITTELEMME?

Saamme käsittelemämme henkilötiedot sinulta itseltäsi, keräämällä tietoja palveluiden käytöstä ja käyttäytymisestäsi eri kanavissa sekä hankkimalla tietoja ulkopuolisista lähteistä, kuten yhteistyökumppaneilta tai palveluntarjoajilta.


2.1. Itse antamasi tiedot

mtv (13.11.2018 asti MTV Katsomo) 
  • Rekisteröitymistiedot: käyttäjätunnus*, salasana*
  • Sähköpostiosoite* (=käyttäjätunnus)
  • Etu- ja sukunimi*
  • Syntymävuosi*
  • Osoite*
  • Postinumero*
  • Sukupuoli*
  • Puhelinnumero
  • Luvat, suostumukset ja kiellot

C More

  • Rekisteröitymistiedot: käyttäjätunnus*, salasana*
  • Sähköpostiosoite* (=käyttäjätunnus)
  • Etu- ja sukunimi*
  • Maksukorttitiedot (kortin numerosta 6 ensimmäistä ja 4 viimeistä numeroa sekä kortin voimassaoloaika)*
  • Maksamisesta kertyvät laskutus- ja maksutiedot
  • Luvat, suostumukset ja kiellot

*=pakollinen tieto

Kun olet meihin yhteydessä esimerkiksi osallistuessasi kilpailuihin tai antaessasi palautetta, keräämme sinusta myös seuraavat tiedot: 

  • Kilpailuja koskevat tiedot
  • Asiakaspalautteet ja muut yhteydenotot
  • Lähettämäsi julkaistavaksi tarkoitettu aineisto (valokuvat, mielipide- ja muut kirjoitukset)
  • Kommentit ja muut käyttäjän reaktiot palveluissa ja muu käyttäjän lähettämä aineisto (esim. valokuvat)


2.2. Teknisesti kerättyjä tietoja palveluiden käytöstä

Keräämme tietoa MTV:n palveluiden käytöstä, siitä mitkä palveluistamme sinua kiinnostavat sekä millaista sisältöä katsot mielelläsi esimerkiksi verkkosivuillamme tai mtv:ssä. Keräämme tietoa myös käyttämiesi laitteiden teknisistä ominaisuuksista voidaksemme tarjota sinulle hyvän käyttökokemuksen. Tietojen kerääminen tapahtuu evästeiden tai käyttäjätunnuksen avulla. Keräämiemme tietojen avulla meidän on mahdollista suositella sinulle ohjelmia ja sisältöjä, joiden uskomme kiinnostavan sinua.

 

Evästeitä käytetään myös palveluiden toiminnallisuuden mahdollistamiseen ja analytiikkaan. Evästeiden avulla palvelujemme käyttö on sinulle helpompaa ja näkemäsi mainonta vastaa paremmin kiinnostusalueitasi.

 

Lisätietoja evästeiden käytöstä löydät täältä.

Tarkempi lista kerätyistä henkilötiedoista löytyy ohesta.


2.3. Muualta saadut tiedot

Saamme henkilötietoja MTV Oy:n kanssa samaan konserniin kuuluvien yhtiöiden rekistereistä, yksityisistä rekisteripalveluista ja viranomaisten pitämistä rekistereistä. Lisäksi yhdistämme evästeiden perusteella segmenttitasoisia tietoja yhteistyökumppaneidemme rekistereistä lakien sallimalla tavalla.


3. MIHIN TIETOJASI TARVITAAN?

3.1. Palveluiden tarjoaminen ja asiakassuhteen hoitaminen

Käsittelemme tietojasi käyttäjätilin luomiseksi, palveluiden tuottamiseksi ja palveluiden toimivuuden varmistamiseksi sekä mahdollisen tilauksen tekemiseksi sinun ja MTV Oy:n välisen sopimuksen perusteella.


3.2. Sisällön personointi ja tuotekehitys

Parantaaksemme asiakaskokemusta meidän on keräämiemme tietojen avulla mahdollista suositella sinulle ohjelmia ja sisältöjä, joiden uskomme kiinnostavan sinua. Lisäksi palveluiden käytöstä saatua tietoa käytetään palveluiden ylläpitämiseen, kehittämiseen ja analytiikkaan. Tietojesi käsittely näihin tarkoituksiin perustuu väliseemme asiakassuhteeseen.


3.3. Mainonta

Tietojasi käytetään suostumuksesi perusteella MTV:n palveluiden ja mainonnan sekä MTV:n mainostaja-asiakkaiden mainonnan personointiin ja kohdentamiseen. Mtv on käyttäjälle ilmainen mainosrahoitteinen palvelu, joten rekisteröityessäsi tähän palveluun keräämme sinulta enemmän tietoja kuin rekisteröityessäsi C More -palveluun.  Mtv:hen rekisteröitymisen yhteydessä antamiasi tietoja hyödynnämme  muodostaessamme kohderyhmiä mainostaja-asiakkaillemme. Mainostajien avulla pystymme tarjoamaan sinulle mtv:n sisällön ilmaiseksi. Tietojesi käsittely perustuu siten MTV:n liiketoimintaan liittyvään oikeutettuun etuun sekä sinun ja MTV:n väliseen asiakassuhteeseen.

 

Mainonnan personointi ja kohdentaminen tapahtuu pääasiassa käyttäjätunnukseen liitetyn ikä- ja sukupuolisegmentin sekä postinumerotiedon avulla. Segmentit muodostetaan antamiesi tietojen, rikastetun tiedon ja käyttöhistorian avulla.


4. KUINKA KAUAN SÄILYTÄMME TIETOJASI?

Säilytämme henkilötietojasi kaksi vuotta siitä, kun olet viimeksi kirjautunut joko mtv:hen tai C Moreen. Verottajaa varten säilytämme tiedot maksuista kuuden vuoden ajan.  


5. KETKÄ KÄSITTELEVÄT TIETOJASI?

Tietojasi käsittelevät vain henkilöt, joilla on oikeus henkilötietojen käsittelyyn, kuten asiakaspalvelussa työskentelevät henkilöt ja muut työtehtäviensä takia tietoja käsittelevät henkilöt.

 

Käytämme palveluidemme tuottamiseen myös ulkopuolisia palveluntarjoajia, kuten sähköpostipalveluiden tarjoajia, maksukorttiyhtiötä, digitaalisen markkinoinnin palveluyrityksiä, asiakkuuksien hallintaan liittyviä palveluntarjoajia (CRM), ulkoista asiakaspalvelua, datan rikastamista tekeviä yrityksiä, tutkimuksia toimeksiannostamme tekeviä yrityksiä ja erilaisia teknisiä alustoja tarjoavia yrityksiä. Palveluntarjoajat käsittelevät henkilötietojasi määrittelemillämme tavoin palveluidemme tuottamiseksi.


6. KENELLE TIETOJASI LUOVUTETAAN?

Noudatamme henkilötietojen luovutuksissa voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä. Luovutamme yhteistyökumppaneillemme segmenttitasoista tietoa digitaalisen mainonnan kohdentamista varten ja tietoja markkinointia varten. Sivustomme ja palvelumme sisältävät kolmansien osapuolten evästeitä.


7. SINUN OIKEUTESI

Sinun on mahdollista tarkistaa mitä tietoja MTV Oy:llä on sinusta sekä pyytää tietojesi oikaisemista tai päivittämistä. Sinulla on myös oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä, esimerkiksi markkinointitarkoituksiin. Itse antamasi tiedot voit tarkistaa mtv:n ja C Moren Omat tiedot -osioista. Siellä voit hallinnoida esimerkiksi asiakasviestinnän ja markkinoinnin lupiin liittyviä asioita.

 

Tietyissä tilanteissa sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan tietosi. Pyynnöstäsi poistamme tietosi, ellei laki edellytä meitä säilyttämään niitä esimerkiksi kirjanpitotarkoituksiin. Lisäksi sinulla on tietyissä tilanteissa oikeus pyytää meitä rajoittamaan tietojesi käsittelyä sekä pyytää meitä siirtämään tietosi, jotka itse olet meille toimittanut, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa ja oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle yritykselle.

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä löydät Tietosuoja-sivustoltamme.

25.5.2018 jälkeen pystyt mtv:n ja C Moren Omat tiedot -toiminnon kautta tarkistamaan laajemmin sinusta kerättyjä tietoja EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimusten mukaisesti sekä poistamaan tietojasi kyseisistä palveluista. Jos haluat käyttää muita oikeuksia, olethan jatkossakin yhteydessä asiakaspalveluumme.



Toivomme, että olet yhteydessä meihin, jos sinulla on kysymyksiä henkilötietojesi käsittelyyn liittyen. Mikäli et ole tyytyväinen saamiisi vastauksiin, sinun on mahdollista tehdä asiasta valitus tietosuojaviranomaiselle.


8. SIIRRETÄÄNKÖ TIETOJASI EUROOPAN ULKOPUOLELLE?

Käsittelemme tietoja pääsääntöisesti EU:n ja ETA:n sisällä. Asiakastietojen käsittelyssä käytämme palveluntarjoajaa (Salesforce), jonka käyttämät palvelimet sijaitsevat Euroopassa. Palvelimille on toiminnallisuuden takaamiseksi tarpeen vaatiessa pääsy myös EU:n ulkopuolisista maista. Henkilötietojen suojan asianmukaisesta tasosta on huolehdittu käyttämällä Euroopan komission hyväksymiä mallisopimuslausekkeita.


9. HENKILÖTIETOJEN SUOJAUS

Suojaamme henkilötiedot asianmukaisesti teknisin ja organisatorisin toimenpitein mukaan lukien henkilötietojen pseudonymisointi ja salaus. Varmistamme myös järjestelmiemme vikasietoisuuden ja tietojen palauttamismahdollisuudet.

 

Henkilötietoja ylläpidetään asianmukaisesti suojatuilla palvelimella ja palveluissa. Näihin suojauksiin kuuluu muun muassa pääsynhallinta, kulunvalvonta, palomuurit ja salasanasuojaus, joka mahdollistaa tallennettuun tietoon pääsyn vain MTV Oy:n työntekijöille sekä MTV Oy:n sopimussuhteessa oleville palveluntarjoajille.

 

Ilmoittamme palveluiden kautta mahdollisista tietoturvauhkista ja mahdollisista tietoturvaloukkauksista suoraan viranomaisille tai käyttäjälle soveltuvan lainsäädännön mukaisesti. Voimme myös tilapäisesti sulkea palvelut henkilötietojen suojaamiseksi.

 

10. MUUTOKSET TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖÖN

Kehitämme MTV Oy:n palveluita ja voimme ajoittain muuttaa tätä tietosuojakäytäntöä. Muutokset voivat perustua myös tietosuojaa koskevan lainsäädännön muuttumiseen. Kehotammekin säännöllisesti tarkistamaan tietosuojakäytännön muutosten havaitsemiseksi. Olennaisista muutoksista pyrimme ilmoittamaan mahdollisuuksien mukaan myös käyttäjältä saatuun sähköpostiosoitteeseen ja palveluihin rekisteröityneiden käyttäjien osalta hyväksytämme uudet ehdot käytön yhteydessä.


Tietosuojakäytäntö on julkaistu 20.4.2018 ja se astuu voimaan 23.4.2018. 

Tietosuojakäytännön aiempi versio, joka oli voimassa 15.2.2017 - 22.4.2018, löytyy täältä.  

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.