MTV Oy:n Tietosuojakäytäntö: Näin käytämme tietojasi

1.7.2021: Päivityksiä Tietosuojakäytäntöömme:

  • Päivitetty Tietosuojakäytäntö sen johdosta, että cmore.fi- ja C More -suoratoistopalvelun kuluttaja-asiakkuudet siirtyivät Telia Finland Oyj:lle 1.7.2021 lukien.
  • Olemme täsmentäneet käsiteltäviä tietoja kohdassa 3 sekä käyttötarkoituksia kohdassa 4. 
  • Olemme täsmentäneet ja täydentäneet kohtaa 6, kenelle tietojasi luovutetaan ja siirretään


Tätä MTV Oy:n Tietosuojakäytäntöä (jäljempänä ”Tietosuojakäytäntö”) sovelletaan, kun olet MTV Oy:n (jäljempänä ”MTV”) mtv-palvelun asiakas tai olet tilannut C More -palvelun operaattorisi kautta joko operaattoritunnuksilla kirjautuvana asiakkaana tai paikallisoperaattoreiden koodiasiakkaana.  Tämä Tietosuojakäytäntö koskee sinua myös, jos olet MTV:n mobiilisovellusten tai MTV:n verkkosivujen (kuten MTVuutiset.fi) käyttäjä.

Tätä Tietosuojakäytäntöä ei sovelleta, jos olet cmore.fi-suoratoistopalvelun asiakas tai olet tilannut C More -suoratoistopalvelun Telialta. Sopimuskumppanisi on tällöin Telia Finland Oyj ja palvelussa tapahtuvaan henkilötietojen käsittelyyn sovelletaan C More -palvelun tietosuojaselostetta.

MTV Oy:n Luukku -sähköpostipalvelun tietosuojakäytännön löydät täältä.

MTV Oy:n tietosuojakäytännön mainostaja- ja yritysasiakkaille sekä muille yhteistyökumppaneille löydät täältä.

MTV Oy:n tapahtumia koskevan tietosuojaselosteen löydät täältä.

MTV on monipuolinen mediayhtiö, ja toimituksemme käsittelee henkilötietoja myös toimituksellisiin ja journalistisiin tarkoituksiin. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä toimituksellisessa kontekstissa löydät täältä.


1. YLEISTÄ

Me MTV:llä olemme sitoutuneet noudattamaan tietosuojalainsäädäntöä ja käsittelemään henkilötietojasi (jäljempänä: ”henkilötiedot” tai ”tiedot”) hyvän tiedonhallinta- ja tietojenkäsittelytavan mukaisesti. Olemme sitoutuneet myös noudattamaan toimialan itsesääntelyä, kuten Suomen Asiakkuusmarkkinointiliitto ry:n (”ASML”) suoramarkkinointia koskevia käytännesääntöjä ja Interactive Advertising Bureaun (”IAB”) kohdennetun verkkomainonnan itsesääntelyohjeistusta.

Tietosuojalainsäädännällä viitataan voimassa olevaan tietosuojalainsäädäntöön, kuten Euroopan unionin yleiseen tietosuoja-asetukseen (2016/679) sekä tietosuojalakiin (5.12.2018/1050). Niitä tietosuojaan liittyviä termejä, joita ei ole määritelty tässä Tietosuojakäytännössä, tulkitaan tietosuojalainsäädännön mukaisesti.


2. REKISTERINPITÄJÄ JA TIETOSUOJAVASTAAVA

Rekisterinpitäjä: MTV Oy

Y-tunnus: 1093944-1

Osoite: Ilmalankatu 2, 00033 MTV

Tietosuojavastaavan yhteystiedot:

MTV Oy / Tietosuojavastaava

Ilmalankatu 2, 00033 MTV


MTV on osa Telia Companya (jäljempänä Telia). Telian tietosuoja-asioista voit lukea tästä. Jokainen Teliaan kuuluva yhtiö (jäljempänä ”Telia-yhtiöt”) toimii erillisenä rekisterinpitäjänä, ellei erikseen ole toisin todettu. Mikäli sinulla on kysyttävää, miten Telia huolehtii tietosuojasta, voit olla yhteydessä Telian tietosuojavastaavaan osoitteessa: DPO-TC@teliacompany.com.


3. MITÄ HENKILÖTIETOJA KÄSITTELEMME?

Saamme käsittelemämme henkilötiedot sinulta itseltäsi, keräämällä tietoja palveluiden käytöstä ja käyttäytymisestäsi eri kanavissa sekä hankkimalla tietoja ulkopuolisista lähteistä, kuten yhteistyökumppaneilta tai palveluntarjoajilta sekä muilta Telia-yhtiöiltä.


3.1. Itse antamasi tiedot

mtv-palvelu

  • Rekisteröitymistiedot: käyttäjätunnus*, salasana*
  • Sähköpostiosoite* (=käyttäjätunnus)
  • Etu- ja sukunimi*
  • Syntymävuosi*
  • Osoite*
  • Postinumero*
  • Sukupuoli
  • Puhelinnumero
  • Luvat, suostumukset ja kiellot (esimerkiksi sähköisen suoramarkkinoinnin osalta)

C More -palvelu,

jonka olet tilannut paikallisoperaattorin

koodiasiakkaana

  • Rekisteröitymistiedot: käyttäjätunnus*, salasana*
  • Sähköpostiosoite* (=käyttäjätunnus)
  • Etu- ja sukunimi*
  • Tieto alennuskoodista*
  • Luvat, suostumukset ja kiellot (esimerkiksi sähköisen suoramarkkinoinnin osalta)

*=Pakollinen tieto. Mikäli päätät olla antamatta meille näitä tietoja, emme välttämättä voi tarjota palveluitamme sinulle.  

Kun olet yhteydessä asiakaspalveluumme, osallistut kilpailuihin tai erilaisiin kyselyihin, annat palautetta taikka kommentoit palveluidemme sivuilla, keräämme sinusta myös seuraavia tietoja: 

  • Yhteydenotot asiakaspalveluumme
  • Kilpailuja koskevat tiedot
  • Asiakaspalautteet
  • Lähettämäsi julkaistavaksi tarkoitettu aineisto (valokuvat, mielipide- ja muut kirjoitukset)
  • Kommentit ja muut reaktiot palveluissamme

Tarkempi lista kerätyistä henkilötiedoista löytyy ohesta.


3.2. Teknisesti kerättyjä tietoja palveluiden käytöstä

Keräämme tietoa palveluidemme käytöstä, siitä mitkä palveluistamme sinua kiinnostavat sekä millaista sisältöä katsot mielelläsi esimerkiksi verkkosivuillamme tai sovelluksissa. Keräämme tietoa myös käyttämiesi laitteiden teknisistä ominaisuuksista voidaksemme tarjota sinulle hyvän käyttökokemuksen. Tietojen kerääminen tapahtuu evästeiden (sisältäen vastaavat verkkoseurantatekniikat) tai käyttäjätunnuksen avulla. Keräämiemme tietojen avulla meidän on mahdollista suositella sinulle ohjelmia ja sisältöjä, joiden uskomme kiinnostavan sinua.

Evästeitä käytetään myös palveluiden toiminnallisuuden mahdollistamiseen ja analytiikkaan. Evästeiden avulla esimerkiksi palvelujemme käyttö on sinulle helpompaa ja näkemäsi mainonta vastaa paremmin kiinnostusalueitasi. 

Lisätietoja evästeiden käytöstä löydät täältä.


3.3. Muualta saadut tiedot

Voimme saada henkilötietojasi muilta Telia-yhtiöiltä. Voimme myös yhdistää henkilötietojasi muiden Telia-yhtiöiden välillä tässä Tietosuojakäytännössä kuvatun mukaisesti.

Saamme henkilötietoja myös muista ulkoisista lähteistä, kuten yksityisistä rekisteripalveluista ja viranomaisten ylläpitämistä rekistereistä. Lisäksi yhdistämme evästeiden perusteella segmenttitasoisia tietoja yhteistyökumppaneidemme rekistereistä lainsäädännön edellytysten puitteissa.



4. MIHIN TARKOITUKSIIN JA MILLÄ OIKEUSPERUSTEELLA TIETOJASI KÄSITELLÄÄN

Käsittelemme henkilötietoja useisiin eri käyttötarkoituksiin, joista pääasiallisimmat on kuvattu alla. Kaikki käyttötarkoitukset löydät kappaleen lopussa olevan linkin takaa.


4.1. Palveluiden tarjoaminen ja asiakassuhteen hoitaminen

Käsittelemme tietojasi käyttäjätilin luomiseksi, palveluiden tuottamiseksi ja palveluiden toimivuuden varmistamiseksi sekä mahdollisen tilauksen tekemiseksi sinun ja MTV:n välisen sopimuksen ja sen täytäntöönpanon perusteella.


4.2. Sisällön personointi ja tuotekehitys

Parantaaksemme asiakaskokemusta meidän on keräämiemme tietojen avulla mahdollista suositella sinulle ohjelmia ja sisältöjä, joiden uskomme kiinnostavan sinua. Lisäksi palveluiden käytöstä saatua tietoa käytetään palveluiden ylläpitämiseen, kehittämiseen ja analytiikkaan sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Tietojesi käsittely näihin tarkoituksiin perustuu väliseemme asiakassuhteeseen ja siihen liittyvään oikeutettuun etuun.

Siltä osin kuin luovutamme personointiin liittyviä tietoja operaattorikumppaneillemme, pyydämme luovutukseen suostumuksesi. Suostumuksesi perusteella sinulle voidaan näyttää sisältösuosituksia esimerkiksi mtv-palvelussa kesken jääneiden ohjelmien tai suosikiksi merkitsemien ohjelmien perusteella operaattorin palvelussa.


4.3. Palvelun personointi, mainonta ja suoramarkkinointi

Tietojasi voidaan käyttää MTV:n ja Telia-yhtiöiden palveluiden ja mainonnan sekä MTV:n mainostaja-asiakkaiden mainonnan personointiin ja kohdentamiseen.

Mtv-palveluun rekisteröitymisen yhteydessä MTV:lle antamiasi tietoja hyödynnetään muodostaessamme kohderyhmiä mainostaja-asiakkaillemme.  Mainosten avulla pystymme tarjoamaan sinulle mtv-palvelun sisällön ilmaiseksi. Tietojesi käsittely perustuu MTV:n ja/tai kolmannen osapuolen liiketoimintaan liittyvään oikeutettuun etuun sekä sinun ja MTV:n väliseen asiakassuhteeseen.

Mainonnan personointi ja kohdentaminen tapahtuu pääasiassa käyttäjätunnukseen liitetyn ikä- ja sukupuolisegmentin sekä postinumerotiedon ja evästeiden sekä vastaavien verkkoseurantatekniikoiden avulla kerättyjen tietojen perusteella. Segmentit muodostetaan antamiesi tietojen, rikastetun tiedon ja käyttöhistorian avulla.

Lisäksi henkilötietoja käytetään suoramarkkinointiin, mukaan lukien sähköinen suoramarkkinointi, lainsäädännön ja antamiesi suostumusten puitteissa niin MTV:n ja muiden Telia-yhtiöiden kuin yhteistyökumppaneidemme tuotteiden ja palveluiden markkinoimiseksi. Henkilötietojen käsittely perustuu oikeutettuun etuumme sekä lainsäädännön edellytysten mukaisesti sähköisen suoramarkkinoinnin osalta antamaasi suostumukseen.


4.4. Kaikki käyttötarkoitukset

Käsittelemme henkilötietoja myös muihin käyttötarkoituksiin.

Lue kaikki käyttötarkoitukset täältä.


4.5. Henkilötietojen käsittely Telia-yhtiöiden välillä

Sen lisäksi mitä tässä Tietosuojakäytännössä on todettu, Telia-yhtiöt voivat käsitellä, yhdistää ja ristiin ajaa henkilötietoja muiden Telia-yhtiöiden kesken,  mikäli sille on perusteltu tarve esimerkiksi yhtiöiden liiketoiminnan harjoittamiseksi ja suunnittelemiseksi, lakisääteisten velvoitteiden noudattamiseksi ja muihin hallinnollisiin tarkoituksiin sekä tuotteiden ja palveluiden luomiseksi ja kehittämiseksi, asiakasymmärryksen lisäämiseksi, palvelun toimittamiseksi ja tuottamiseksi, markkinointiin sekä muihin tarkoituksiin, joihin kyseiset yhtiöt ovat kertoneet käsittelevänsä henkilötietoja. Telia-yhtiöt vastaavat henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuudesta sekä rekisteröityjen informoinnista ja rekisteröityjen oikeuksien toteuttamisesta kulloinkin sovellettavien tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.


4.6. Yhteisrekisterinpitäjyys Facebookin kanssa

Kun ylläpidämme Facebookissa fani- ja yrityssivuja, joiden ylläpitäjänä toimii MTV, Facebook ja MTV ovat tietosuojalainsäädännön tarkoittamia yhteisrekisterinpitäjiä soveltuvin osin kyseisen Facebook-sivun kävijöiden henkilötietojen osalta. Facebook ja MTV ovat yhteisrekisterinpitäjiä soveltuvin osin myös Facebookin yhteisöliitännäisten palveluiden osalta (kuten Facebookin Jaa-toiminto, joilla voidaan jakaa sivuston sisältöä sosiaalisessa mediassa).

Facebook käsittelee henkilötietoja oman tietosuojakäytäntöjensä mukaisesti, jotka löydät täältä. Facebook vastaa pääosin tietosuojalainsäädännön velvoitteiden noudattamisesta ja rekisteröidyn oikeuksien toteuttamisesta palvelussaan. MTV vastaa omalta osaltaan tietosuojalainsäädännön velvoitteiden noudattamisesta ja käsittelee fani- ja yrityssivustojen kävijätietoja tämän Tietosuojakäytännön mukaisesti esimerkiksi mainonnan kohdentamiseen.

Lisätietoa Facebookin ja sivujen ylläpitäjän suorittamasta henkilötietojen käsittelystä sekä yhteisrekisterinpitäjien välisestä vastuunjaosta löydät Facebookin rekisterinpitäjiä koskevasta lisäyksestä sekä täältä

Facebookin tietosuoja-asetuksia voit hallinnoida Facebookissa, jonka lisäksi voit olla yhteydessä Facebookin halutessasi käyttää rekisteröidyn oikeuksia. Yhteystiedot löydät Facebookin tietosuojakäytännöstä, johon linkki yllä. Lisätietoa rekisteröidyn oikeuksista MTV:n osalta löydät jäljempänä tämän Tietosuojakäytännön kohdasta 9. 


5. KUINKA KAUAN SÄILYTÄMME TIETOJASI?

Säilytämme henkilötietoja niin pitkään, kuin on tarpeen tässä Tietosuojakäytännössä määriteltyjen tarkoitusten toteuttamiseksi, ellei lainsäädäntö, raportointivelvoite tai muu oikeudellinen velvoite velvoita säilyttämään henkilötietoja pidempään. Kun tietoja ei enää tarvita, ne poistetaan kohtuullisen ajan kuluessa.

Alla on kuvattu pääasialliset säilytysaikoja koskevat käytäntömme.

mtv-palvelu:

Säilytämme henkilötietojasi kaksi vuotta siitä, kun olet viimeksi käyttänyt palvelua. Mikäli et kahden vuoden kuluttua enää käytä mtv-palvelua, poistamme tilisi ja henkilötietosi.

Telia Finland Oyj tarjoaa mtv-palvelun rinnakkaispalvelua C More -suoratoistopalvelua. Säilytämme tietojasi niin kauan, kuin käytät samalla tunnuksella jompaa kumpaa palvelua.

C More -palvelu, jonka olet tilannut operaattorisi kautta joko operaattoritunnuksilla kirjautuvana asiakkaana tai paikallisoperaattoreiden koodiasiakkaana:

Pääsääntöisesti säilytämme tietojasi kaksi vuotta siitä, kun olet kirjautunut palveluun operaattoritunnuksilla tai olet rekisteröitynyt palvelun käyttäjäksi paikallisoperaattorin koodiasiakkaana. Mikäli et kahden vuoden sisällä ole käyttänyt C More -palvelua, poistamme tilisi. Voimme kutenkin säilyttää C Moren tilin poistamisen jälkeen kyseiseen tiliin liitettyä sähköpostiosoitetta käyttöehtojen valvomiseksi ja väärinkäytösten estämiseksi enintään kahden vuoden ajan tilin sulkemisesta. 

Asiakastyytyväisyyskyselyt, muut tutkimukset ja markkinointia varten tarpeelliset tiedot:

Asiakastyytyväisyystutkimusten ja muiden kyselyiden osalta, kyselytutkimuksesta riippuen vastaajien henkilötiedot poistetaan tai anonymisoidaan viimeistään kahden vuoden kuluessa sen kalanterivuoden päättymisestä, jonka aikana kyselytutkimus on suoritettu. 

Palvelukohtaisten säilytysajoista poiketen, markkinointia varten tarpeellisia henkilötietoja säilytetään kuitenkin niin pitkään, kun kohdistamme markkinointia rekisteröidylle tai rekisteröityyn ollaan yhteydessä tietyistä palveluista tai tuotteista, eikä rekisteröity ole ilmoittanut vastustavansa henkilötietojen käsittelyä suoramarkkinointiin, tai suoramarkkinoinnin perustuessa suostumukseen, peruuttanut antamaansa suostumusta. Henkilötietojen käsittelyn suostumuksia, kieltoja ja rajoituksia säilytetään niin kauan kuin ne ovat voimassa.

Muut henkilötietojen säilytysajat ja säilytysaikoja koskevat kriteerit: 

Yllä mainituista pääsäännöistä poiketen henkilötietoja voidaan säilyttää tarvittavan ajan, mikäli niitä tarvitaan esimerkiksi reklamaation tai vastaavan asian selvittämiseen tai oikeudenkäyntiin liittyen.  Lisäksi henkilötietoja voidaan säilyttää lakisääteisten velvoitteiden hoitamiseksi. Esimerkiksi kirjanpitolainsäädännön ja veroviranomaisen velvoittamana joudumme tallentamaan kaikki tiedot maksutapahtumista kuuden vuoden ajan.  

Lisätietoja: 

Toimitamme pyynnöstä lisätietoja henkilötietojen säilytysajoista ja säilytysaikoja koskevista kriteereistä. Voit olla yhteydessä tietosuojavastaavaamme.


6. KENELLE TIETOJASI LUOVUTETAAN TAI SIIRRETÄÄN?

Noudatamme henkilötietojen luovutuksissa ja henkilötietojen käsittelijöiden käyttämisessä tietosuojalainsäädäntöä.

Henkilötietoja voidaan luovuttaa tai siirtää Telia-yhtiöille tietosuojalainsäädännön edellytysten mukaisesti, silloin kuin luovutukselle tai siirrolle on laillinen käsittelyperuste. Telia-yhtiöt voivat käsitellä henkilötietoja tässä Tietosuojakäytännössä ja sen osana olevassa erillisessä käyttötarkoituslistauksessa määriteltyihin tarkoituksiin mukaan lukien markkinoidakseen tuotteitaan tai palveluitaan.

Mikäli MTV tai sen kanssa samaan konserniin kuuluva yhtiö on osallisena fuusiossa, liiketoimintakaupassa tai muussa yritysjärjestelyssä, voimme voi joutua luovuttamaan henkilötietoja siihen osallisille tahoille.

Henkilötietoja voidaan luovuttaa viranomaisille lainsäädännön velvoittamissa tilanteissa. Lisäksi henkilötietoja voidaan joutua luovuttamaan, mikäli olemme osallisena oikeudenkäynneissä tai vastaavissa oikeudellisissa menettelyissä.

Luovutamme yhteistyökumppaneillemme segmenttitasoista tietoa digitaalisen mainonnan kohdentamista varten ja tietoja markkinointia varten. Sivustomme ja palvelumme sisältävät kolmansien osapuolten evästeitä.

Luovutamme tietoja muille palveluntarjoajille, jotka tarjoavat tai ovat sitoutuneet toimittamaan sinulle palveluita. Jos esimerkiksi tilaat C More -palvelun operaattorisi kautta, voi palvelun toimittaminen edellyttää tietojesi luovuttamista kyseiselle palveluntarjoajalle.

Voimme luovuttaa henkilötietoja myös muille kolmansille osapuolille suostumuksellasi, joka on voitu saada esimerkiksi tietyn palvelun yhteydessä.

Kun MTV luovuttaa henkilötietoja muille palveluntarjoajille, henkilötietojen käsittely ja kerääminen tapahtuu kyseisen palveluntarjoajan sopimusehtojen ja tietosuojakäytänteiden mukaisesti. Suosittelemme tutustumaan kyseisen palveluntarjoajan tietosuojakäytäntöihin.

Huomioithan lisäksi, että sivustomme voi sisältää linkkejä myös yhteistyökumppaneidemme ja muiden kolmansien osapuolien palveluihin. Näiden kolmansien osapuolien toimiessa rekisterinpitäjänä, sovelletaan kyseisen osapuolen tietosuojakäytänteitä, emmekä me vastaa niiden sisällöstä emmekä näiden kolmansien osapuolien harjoittamasta henkilötietojen käsittelystä. Suosittelemme tutustumaan kyseisen sivuston tietosuojakäytäntöihin.

Käytämme palveluidemme tuottamiseen ja siihen liittyvään henkilötietojen käsittelyyn erilaisia ulkopuolisia palveluntarjoajia, kuten sähköpostipalveluiden tarjoajia, maksukorttiyhtiötä, digitaalisen markkinoinnin palveluyrityksiä, asiakkuuksien hallintaan liittyviä palveluntarjoajia, ulkoista asiakaspalvelua, datan rikastamista tekeviä yrityksiä, tutkimuksia toimeksiannostamme tekeviä yrityksiä ja erilaisia teknisiä alustoja tarjoavia yrityksiä sekä muita henkilötietojen käsittelijän asemassa olevia tahoja. Palveluntarjoajat käsittelevät henkilötietojasi määrittelemillämme tavoin palveluidemme tuottamiseksi. Lisäksi olemme huolehtineet tietosuojalainsäädännön edellyttämistä sopimuksista näiden tahojen kanssa.


7. SIIRRETÄÄNKÖ TIETOJASI EU:N TAI ETA-ALUEEN ULKOPUOLELLE?

Käsittelemme tietoja pääsääntöisesti Euroopan Unionin (”EU”) ja Euroopan talousalueen (”ETA”) sisällä, mutta niitä voidaan käsitellä myös EU:n ja ETA-alueen ulkopuolella. Mikäli henkilötietoja siirretään EU:n tai ETA-alueen ulkopuolelle, huolehdimme henkilötietojen siirron lainmukaisuudesta soveltuvalla suojamekanismilla, kuten Euroopan komission mallisopimuslausekkeita käyttämällä.

Toimitamme pyynnöstä lisätietoja henkilötietojen siirtoihin ja käytettyihin suojamekanismeihin liittyen. Voit olla yhteydessä tietosuojavastaavaamme.


8. HENKILÖTIETOJEN SUOJAUS

Suojaamme henkilötiedot asianmukaisesti teknisin ja organisatorisin toimenpitein mukaan lukien henkilötietojen pseudonymisointi ja salaus. Pyrimme myös varmistamaan järjestelmiemme toimivuuden vikatilanteissa ja tietojen palauttamismahdollisuudet.

Tietojasi käsittelevät vain henkilöt, joilla on oikeus henkilötietojen käsittelyyn, kuten asiakaspalvelussa työskentelevät henkilöt ja muut työtehtäviensä takia tietoja käsittelevät henkilöt.

Henkilötietoja ylläpidetään asianmukaisesti suojatuilla palvelimella ja palveluissa. Näihin suojauksiin kuuluu muun muassa pääsynhallinta, kulunvalvonta, palomuurit ja salasanasuojaus. Pääsyoikeudet tietoihin ovat vain tarvittavilla MTV:n ja Telia-yhtiöiden työntekijöillä sekä sopimussuhteessa olevilla palveluntarjoajilla, taikka muilla lainsäädännön ja erikseen määriteltyjen edellytysten mukaisesti.

Ilmoitamme palveluiden kautta mahdollisista tietoturvauhkista ja mahdollisista tietoturvaloukkauksista suoraan viranomaisille tai käyttäjälle soveltuvan lainsäädännön mukaisesti. Voimme myös tilapäisesti sulkea palvelut henkilötietojen suojaamiseksi.


9. SINUN OIKEUTESI 

Rekisteröitynä sinulla on kaikki tietosuojalainsäädännön mukaiset oikeudet. Oikeutesi soveltaminen kussakin yksittäistilanteessa riippuu kuitenkin henkilötietojen käsittelytarkoituksesta sekä -tilanteesta.

Oikeus saada pääsy tietoihin

Sinulla on tietosuojalainsäädännön mukaisesti oikeus saada vahvistus siitä, käsitelläänkö henkilötietojasi, ja jos niitä käsitellään, saada pääsy tietoihin sekä oikeus saada tietosuojalainsäädännössä määritellyt tiedot henkilötietojen käsittelystä. Lisäksi sinulla on oikeus saada jäljennös henkilötiedoista.

Oikeus tietojen oikaisuun ja oikeus tietojen poistamiseen

Sinulla on tietyin rajoituksin oikeus vaatia virheellisen tai epätarkan taikka puutteellisen henkilötiedon korjaamista. Lisäksi sinulla on tietosuojalainsäädännön edellytysten mukaisesti oikeus vaatia henkilötietojesi poistamista. Pyynnöstäsi poistamme henkilötiedot, ellei lainsäädäntö edellytä meitä säilyttämään niitä, taikka jokin muu tietosuojalainsäädännön mukainen poikkeusperuste sovellu.

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla on tietosuojalainsäädännön edellytysten mukaisesti oikeus pyytää tietyissä tilanteissa henkilötietojen käsittelyn rajoittamista.

Oikeus tietojen siirtämiseen

Sinulla on tietosuojalainsäädännön mukaisesti oikeus vaatia henkilötietojesi siirtämistä toiselle rekisterinpitäjälle. Siirto oikeus koskee lähtökohtaisesti sellaisia henkilötietoja, jotka olet toimittanut meille jäsennellyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa, ja joiden käsittelyn perusteena on antamasi suostumus tai sopimus, ja joiden käsittely suoritetaan automaattisesti.

Oikeus käsittelyn vastustamiseen

Sinulla on oikeus tietosuojalainsäädännön edellytysten mukaisesti vastustaa oikeutettuihin etuihin perustuvaa henkilötietojesi käsittelyä, profilointi mukaan lukien. Voimme kieltäytyä pyynnöstä, jos käsittely on tarpeen MTV:n taikka kolmannen tahon pakottavien ja oikeutettujen etujen toteuttamiseksi. Sinulla on kuitenkin aina oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin ja suoramarkkinointiin liittyvään profilointiin.

Oikeus peruuttaa suostumus

Jos henkilötietojen käsittely perustuu antamaasi suostumukseen, sinulla on oikeus peruuttaa antamasi suostumus. Huomioithan, että suostumuksen peruuttamisella ei ole vaikutusta ennen peruutusta suoritettuun henkilötietojen käsittelyyn.

Lisäksi sinulla on oikeus peruuttaa sähköiseen suoramarkkinointiin antamasi suostumus.

Miten voit käyttää näitä oikeuksia?

Voit tarkastaa henkilötietosi mtv-palvelun ja C Moren Omat tiedot -osioista. Siellä voit hallinnoida esimerkiksi asiakasviestinnän ja sähköisen suoramarkkinoinnin lupiin liittyviä asioita sekä tarkastella sinusta kerättyjä henkilötietoja sekä poistaa tietosi kyseisistä palveluista. Jos haluat käyttää muita rekisteröidyn oikeuksia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Henkilöllisyytesi tarkistetaan ennen pyynnön käsittelemistä. Pyyntöön vastataan kohtuullisessa ajassa ja mahdollisuuksien mukaan kuukauden kuluessa pyynnön esittämisestä ja henkilöllisyyden tarkistamisesta lukien. Jos pyyntöön ei voida suostua, kieltäytymisestä ilmoitetaan erikseen.

Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Toivomme, että olet yhteydessä meihin, jos sinulla on kysymyksiä henkilötietojesi käsittelyyn liittyen. Mikäli et ole tyytyväinen saamiisi vastauksiin, ja katsot henkilötietojesi käsittelyn olevan tietosuojalainsäädännön vastaista, sinun on mahdollista tehdä asiasta valitus toimivaltaiselle tietosuojaviranomaiselle.

Suomen tietosuojaviranomaisen yhteystiedot löydät täältä


10. MUUTOKSET TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖÖN

Kehitämme palveluitamme ja toimintaamme jatkuvasti ja voimme ajoittain muuttaa tätä Tietosuojakäytäntöä. Muutokset voivat perustua myös tietosuojalainsäädännön muuttumiseen. Kehotammekin säännöllisesti tarkistamaan Tietosuojakäytännön muutosten havaitsemiseksi. Uusin versio on saatavilla nettisivuillamme. Olennaisista muutoksista pyrimme ilmoittamaan ensisijaisesti palveluissamme näkyvin ilmoituksin sekä mahdollisuuksien mukaan tarvittaessa myös käyttäjältä saatuun sähköpostiosoitteeseen.

Tietosuojakäytäntö on julkaistu 1.7.2021 ja se astuu voimaan 1.7.2021.

Tietosuojakäytännön aiempi versio, joka oli voimassa 15.4.2020 - 30.6.2021 löytyy täältä.

Tietosuojakäytännön aiempi versio, joka oli voimassa 19.12.2019 - 14.4.2020 löytyy täältä.

Tietosuojakäytännön aiempi versio, joka oli voimassa 23.4.2018 - 18.12.2019 löytyy täältä.

Tietosuojakäytännön aiempi versio, joka oli voimassa 15.2.2017 - 22.4.2018, löytyy täältä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja