Terveellisempi herkku aamiaispöytään – valmista kurpitsavohveleita!

shutterstock_483633712
Kurpitsa tuo vohveleihin syksyistä makua. Shutterstock

Vohveleista saa tehtyä syksyisemmän version lisäämällä taikinaan kurpitsasosetta. Vehnäjauhot on tässä reseptissä korvattu gluteenittomilla kaurajauhoilla.

Tällä reseptillä valmistat herkullisia vohveleita, joiden pinta jää rapsakaksi. Tarjoile vaahterasiirapin, marjojen tai vaikka kermavaahdon kanssa!

Gluteenittomat kurpitsavohvelit

5,3 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 rkl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
¼ tl jauhettua muskottipähkinää
¼ tl jauhettua mausteneilikkaa
1 tl vaniljasokeria
3 isoa kananmunaa
1,6 dl maitoa (myös esimerkiksi mantelimaito käy hyvin)
1,2 dl kookosöljyä
1,2 dl kurpitsasosetta
3 rkl vaahterasiirappia

Sekoita suuressa kulhossa jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä mausteet.

Sekoita keskikokoisessa kulhossa kananmunat, maito, kookosöljy, kurpitsasose sekä vaahterasiirappi. Sekoita, kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin.

Kaada nestemäiset ainekset kuivien aineiden sekaan ja sekoita vähän, että ainekset juuri sekoittuvat. Anna taikinan levätä noin 10 minuuttia, jotta kaurajauhot ehtivät imeä itseensä kosteutta. Laita vohvelirauta lämpenemään sillä välin.

Kun taikina on levännyt 10 minuuttia, sekoita vielä kerran. Taikinan kuuluu olla melko paksua. Annostele taikinaa vohvelirautaan.

Kun vohveli on kauniin kultainen ja rapea, ota se jäähtymään esimerkiksi pellille tai ritilälle. Älä kasaa vohveleita heti päällekkäin, koska silloin ne menettävät rapeutensa. Paista loput vohvelit.

Nauti lämpiminä esimerkiksi vaahterasiirapin tai kermavaahdon kera!

Resepti: COOKIE+kate


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.