Vohveleista saa tehtyä syksyisemmän version lisäämällä taikinaan kurpitsasosetta. Vehnäjauhot on tässä reseptissä korvattu gluteenittomilla kaurajauhoilla.
Tällä reseptillä valmistat herkullisia vohveleita, joiden pinta jää rapsakaksi. Tarjoile vaahterasiirapin, marjojen tai vaikka kermavaahdon kanssa!
Gluteenittomat kurpitsavohvelit
5,3 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 rkl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
¼ tl jauhettua muskottipähkinää
¼ tl jauhettua mausteneilikkaa
1 tl vaniljasokeria
3 isoa kananmunaa
1,6 dl maitoa (myös esimerkiksi mantelimaito käy hyvin)
1,2 dl kookosöljyä
1,2 dl kurpitsasosetta
3 rkl vaahterasiirappia
Sekoita suuressa kulhossa jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä mausteet.
Sekoita keskikokoisessa kulhossa kananmunat, maito, kookosöljy, kurpitsasose sekä vaahterasiirappi. Sekoita, kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin.
