Tavallisesta voista huomattavasti paremman makuista – helppo kikka kannattaa opetella!
Ruskistettu ja vaahdotettu voi on ravintoloista tuttu, vastustamaton levite. Näin teet sitä helposti itse!
Oletko jo maistanut ruskistettua voita? Kulinaristit ovat kuhisseet tästä vastustamattomasta herkusta jo useamman vuoden ajan.
Kokki Henri Alén on aiemmin kuvaillut suomalaisille tutun voin maun saavan aivan uuden ulottuvuuden ruskistamalla.
– Ruskistettu voi on näkynyt laaturavintoloiden ruokalistoilla jo pitkään. Nyt kannattaa koittaa tämän trendiherkun tekoa myös kotikeittiössä, Alén kommentoi muutama vuosi sitten Arlan tiedotteessa.
Ruskistettua voita voi käyttää sellaisenaan esimerkiksi kastikkeena kalalle tai perunoille. Leivän päälle ruskistettu voi taipuu parhaiten vaahdotettuna versiona.
Ruskistetun ja vaahdotetun voin valmistaminen on helppoa: tarvitset todellakin vain voita!
Katso videolta, miten ruskistettu ja vaahdotettu voi valmistetaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka